Да, разбира се. АМ Хемус остава за 2027 г. Това

...
Да, разбира се. АМ Хемус остава за 2027 г. Това
Коментари Харесай

Министър Караджов: Около 40% от обещаните пари са платени на пътните фирми

" Да, несъмнено. Автомагистрала " Хемус " остава за 2027 година Това е обусловено както с въпросите с проектирането на последните сектори, по този начин и с отчуждителни процедури по последните два сектора ", съобщи той.

По думите му до 2025-2026-та година трасето би трябвало да е готово до Велико Търново.

Караджов акцентира, че това е обвързвано с ин-хаус процедурите подписани от предходното държавно управление на Бойко Борисов.

" Не можете да кажете, че един лек автомобил влияе повече върху пътя от един 40-тонен камион. В цяла Европа е по този начин. 2/3 от парите за поддръжка на пътищата се заплащат от тежкотоварните камиони и превозвачите, а 1/3 от водачите на МПС ", съобщи той по отношение на новите ТОЛ такси.

" Хората имат интерес да се случи това, което предлагаме. Това е замисълът. Затова сме платили пари от налозите на хората. Парите от ТОЛ системата вървят напълно по банков път. Всички тези камери, посредством които стават регистрациите са електронни, а никой не може да изтрие нищо от тази система ", акцентира Караджов.

По думите му хлябът ще се вдигне с 1 стотинка за 20 броя поради новите ТОЛ такси, а не с 25 или 50, както се твърди.

" Цялото това фокусиране върху ТОЛ-а е лишено от причини. Няма никакъв инфлационен напън, а просто заплащането е се реалокира към друга глава. Няма причина да си депозирам оставката. Аз съм министър на българските жители ", безапелационен беше той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР