Да работиш в сферата на финансите може да бъде доходоносно,

...
Да работиш в сферата на финансите може да бъде доходоносно,
Коментари Харесай

Проучване установява, кои са петте най-скучни и петте най-вълнуващи професии в света

Да работиш в областта на финансите може да бъде доходоносно, само че хората, които упражняват специалност в тази сфера постоянно наподобяват скучни и даже некомпетентни по други тематики на хората към тях. Това се твърди в нови изследване.

Изследователи от University of Essex, Англия, са интервюирали повече от 500 души, като са ги питали кои хора (според специалността и хобитата) считат за най-скучни и с какви характерности ги свързват.

Хората, които се занимават с специалности, свързани с финансите, са посочени единомислещо като най-скучните в света. Четири от първите пет места в листата с " най-скучните " са заети точно от специалности, свързани с финансите. Според интервюираните, хората заемащи тези " скучни " работни места, са некомпетентни в доста други сфери.

" Логично е счетоводителите да бъдат възприемани като скучно, само че и като идеалният човек, който да свърши добра работа по данъчната ви декларация ", счита Уайнанд Ван Тилбург, съавтор на проучването и старши учител в катедрата по логика на психиката на университета.

По думите му стереотипно " скучните хора " нормално не се харесват и постоянно биват избягвани от хората към тях, значително заради несправедливи предразсъдъци. Това ненапълно изяснява резултатите от отчета.

Възприятията ни за хората сигурно могат да се трансформират с времето, само че хората, определяно като " скучни ", нямат късмет да потвърдят, че стандартите са нелепост, разяснява Тилбърг.

Ето резултатите от изследването:

Топ 5 на най-скучните специалности

Анализатор на данни

Счетоводител

Данъчен чиновник

Хигиенист

Банкер

Топ 5 на най-вълнуващите специалности

Актьор

Учен

Журналист

Лекар/ здравен чиновник

Учител

Сред най-скучните занимания в класацията попадат гледане на телевизия, религиозни ползи, математика и други.

Хората в някои от тези " скучни " специалности обаче, постоянно получават по-добро възнаграждение, спрямо тези, които упражняват " вълнуваща специалност ".

В отчета се цитират данни за заплатите на анализаторите на данни да вземем за пример, които са много по-високи от тези на някой, който се занимава със театрално изкуство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР