Да прощават мишките - в този текст ще бъдат споменати

...
Да прощават мишките - в този текст ще бъдат споменати
Коментари Харесай

По Шарл Перо: Човекоядците-мишлета позорно се скриха при парите си

Да простят мишките - в този текст ще бъдат упоменати паралелно до неприятни хора. Помните „ Котаракът в чизми “ от Шарл Перо, нали? Приказката е от 1697 година, само че ще ви напомни последния, решаващия епизод с развръзката. Котаракът идва в голям хубав палат, благосъстоятелност на заплашителен канибал. Когато се срещнал с него котаракът запитал:
— Разправяха ми, че имате способността да се превръщате във всевъзможен тип животни, че можете да се превърнете да вземем за пример в лъв или в слон.

— Това е правилно — дал отговор жестоко човекоядецът — и с цел да ти потвърдя, веднага ще се трансформира в лъв.

Като видял пред себе си лъв, котаракът толкоз се изплашил, че незабавно се озовал на покрива, въпреки че с чизмите се вървяло много мъчно по керемидите.

След малко, като видял, че човекоядецът се трансформирал отново в човек, котаракът слязъл и си признал, че доста се изплашил.

— Разправяха ми също — споделил той, — само че аз не мога да допускам, че можете да се превърнете и в най-малкото животинче — да вземем за пример да станете плъх или мишка. Казвам ви, че считам това за напълно невероятно.

— Невъзможно ли? — отвърнал човекоядецът. — Ей в този момент ще видиш! — и в същия момент се трансформирал в мишка, която почнала да тича по пода.

Щом видял мишката, котаракът се хвърлил върху нея и я изял.

Прехвърляме се 323 години по късно у нас, в лятото на 2020. Страната се тресе от митинги против Човекоядеца, който държи цялата власт, погълнал е каквото може да се погълне и се е окупирал в големия си палат, издигнат с крадени национални пари. Полиция, депутати, министри, медии, анализатори и коментатори, секрети служби и прокуратура, милиони в непознати банкови сметки, парцели – всичко си има Човекоядеца. Но няма спокоствие, тъй като пред замъка протестиращи желаят да върне заграбеното, да се маха от властта и да бъде съден. И до неотдавна страшният Човекоядец трепери от боязън. Досега Човекоядецът се превръщаше в покровител, строител на автомагистрали, обективен управленец, почтен политик, спазващ закона магистрат, демократ... Но настъпи миг, в който всички схванаха, че това са единствено функции. И Човекоядецът се затвори в замъка и пусна злите кучета пред портите, изключи камерите, да не се запише какво се случва на моста над рова, опасващ имението му и се мушна при заграбените пари. В това време извън се чуха крясъци: " Оставка! " и сърцето му се разтупка – аха да изхвръкне като птиче. Страхът го скова и той реши да употребява вроденото си умеене да бъде мишка. Така го беше учила майка му. Човекоядецът обаче не видя, че от известно време един котарак го следи деликатно...

Питаме:

Къде е Бойко Борисов?

Къде е Иван Гешев?

Къде е Делян Пеевски?

Къде са тези трима юнаци, които доскоро бяха недосегаеми? Само Доган бе изваден от златната дупка на Росенец. Когато застана пред протестиращите нямаше и помен от самонадеяния политик, хидроинженер и мъдрец, властващ от години над цялата страна.

Жалки мишки, вживяли се в ролята на страшния Човекоядец.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР