Да произвеждаш мебели или пък хляб за повечето хора е

...
Да произвеждаш мебели или пък хляб за повечето хора е
Коментари Харесай

Мъж намира работа на младежи, израснали в институции

Да произвеждаш мебели или пък самун за множеството хора е просто работа. За младежи, израснали в институции обаче, това е всичко. Защото до неотдавна не са имали нищо. Днес ви описваме за един мъж, който намира работа на младежи в компликация.

Джаксън Луков, както го назовават на работа, дава отговор за етикетите по стоката, а Ерхан е складов служащ. Двамата работят в компания за произвеждане на мебели в Пазарджик. По нищо не проличава, че ориста им е по-тежка, а предишното по-трудно от това на множеството хора към тях. Изоставен още като бебе, Джак е дал прошка на родителите си, само че решил в никакъв случай да не ги търси. След като се разделя с татко му, майката на Ерхан пък, го оставя в дом. Тогава той е на 14. Преходни жилища, финансова помощ, в случай че са регистрирани в Бюрото по труда и различен тип поддръжка, са част от първичните старания, които страната поставя за сходни младежи. Колко обаче са те, не е ясно, нито пък какво се случва с тях по-късно.

Мъжът, който взема решение да им помогне, е Георги Млекаров – управител " Човешки запаси ". Преди година той посетил детето на своя ненадейно умряла колежка. Тъй като нямала близки, то било изпратено в дом за деца, лишени от наставнически грижи. Мисълта какво ще се случи с него, не го оставила на мира. И по този начин пристигнала концепцията да свърже бизнеса си с деца, изпаднали в сходно състояние. Помагат му и младежи, на които към този момент е оказал помощ, шефове, учители и психолози. Досега е намерил работа на 11 души, написа NOVA.

" Те са по-чувствителни. Когато имаме човек, който идва от подобен тип институция, ние уведомяваме мениджърите, по-късно уведомяваме хората, които ще работят с тях ", изясни Цветослава Ангелова, шеф на компания за произвеждане на мебели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР