Да продължим напред с трудни преговори и компромиси; да се

...
Да продължим напред с трудни преговори и компромиси; да се
Коментари Харесай

Не сме на кръстопът. Пътят е само нагоре или надолу и до утре депутатите трябва да решат накъде поемаме -

Да продължим напред с сложни договаряния и компромиси; да се върнем обратно към ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи, с поддръжката на Слави Трифонов и Петата колона на Кремъл; да потопим страната в безпорядък. Тези са трите пътя, по които народните представители би трябвало да изберат да тръгнат до гласуването на вота на съмнение против държавното управление, пожелан от ГЕРБ-СДС, написа Радан Кънев минути преди началото на днешния спор по вота в Народното събрание.

Вторият път - по мнението на евродепутата - е неосъществим, тъй като гласоподавателите на нито една политическа групировка не го одобряват.

Въпреки мощните турбуленции в шестмесечното ръководство на кабинета до момента имаме " голям триумф в договарянията с Европейски Съюз по приемането на Северна Македония " ; " работещ газов интерконектор с Гърция " и проектобюджет, " който най-малко дава някакви отговори на инфлационната рецесия " - написа още Кънев във Facebook.

Цялата му обява гласи:

" Пред обществото и страната ни има три пътя. И народните представители би трябвало да изберат един от тях, и то на следващия ден:

1) Да продължим напред, с сложни договаряния и взаимни отстъпки, в които непрекъснато търсим единодушие по най-важните тематики, които сплотяват обществото, като одобряваме несъгласията си по други.

С всички компликации, по този път през днешния ден имаме:

- голям триумф в договарянията с Европейски Съюз по приемането на Северна Македония (и тъкмо това трябваше да гласоподава Народно събрание през днешния ден, вместо безмисления и разделящ спор по вота);

- работещ газов интерконектор с Гърция;

- проектобюджет, който дава най-малко някакви отговори на инфлационната рецесия.

2) Да се върнем обратно към ръководство на ГЕРБ+ДПС, с поддръжката на Слави Трифонов и Петата колона на Кремъл.

3) Да се потопим умишлено и целеустремено в безпорядък, с парализирани държавни институции по време на война и инфлация, посредством нови избори, в които единствено едно е предвидимо - че ще произведат по-разделен и сложен парламент.

Вторият вид е в действителност неосъществим - гласоподавателите на нито една от партиите, които се сплотиха, с цел да смъкват господин Никола Минчев предходната седмица, не го одобряват. Останалите жители пък го отхвърлят изрично и абсолютно. Връщане обратно няма.

Остават, значи, единствено два избора, два пътя.

Не е кръстопът, а е единствено нагоре или надолу ".



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР