Да пробягаш българското Черноморие с кауза от най-северната до най-южната

...
Да пробягаш българското Черноморие с кауза от най-северната до най-южната
Коментари Харесай

От север на юг: Да пробягаш Черно море в името на кауза

Да пробягаш българското Черноморие с идея от най-северната до най-южната му точка, освен това единствено за 6 дни. С тази нелека задача се е заела Силвия Кьосева, собственичка на хотел в Слънчев бряг. Целта ѝ е да разпространява черноморския район освен като място за летен отдих, само че и като дестинация с капацитет за състезателен туризъм. Защо е избрала този ексцентричен метод да притегли вниманието към нашето Черноморие?



Силвия Кьосева е любител-бегач. Пробегът на съвсем 400-километровото трасе по брега на Черно море стартира на 11-ти май от Дуранкулак. То е разграничено на 6 прави, всяка с дължина към 65 километра. Разстояние, което тя би трябвало да се пробяга за ден. В градовете, през които минава, Силвия е посрещана от доста съидейници - хора, които обичат морето и желаят да покажат хубостта на района.

„ Защото аз постоянно съм на туристически изложби в чужбина, трябват ни материали, би трябвало да го популяризираме и по този начин двете неща някакси се комбинираха. Имам възприятието, че се движа на позитивната сила на хората. На Тюленово групичка с деца ме посрещнаха и ми ръкопляскаха- това са за мен любопитните и забавни моменти “, споделя Силвия Кьосева.

Силвия Кьосева е от София. Бяга за наслаждение и няма специфична подготовка. Разстоянието от Дуранкулак до Резово ще пробяга за първи път.

„ И някак си не ми е комфортно да го споделям. Аз поздравявам всеки да прави нещата за наслаждение, тъй като те в последна сметка водят до някакъв резултат. Подготовката мисля, че това са хората, които съм ги събирала през годините. Тези хора- това е най- положителната инвестиция, съгласно мен “, прибавя Силвия.

Като хотелиер и управител Силвия Кьосева споделя, че хората са най-хубавата инвестиция. Вярва, че и това лято Черноморието ще притегли доста туристи.



„ Със сигурност ни чака един забавен сезон, прекрасен. Вече има по местата настаняване. Само позитивни неща ни чакат. Разбира се, има провокации, както във всеки бранш и бизнес. Трябва да се приспособяваме и да демонстрираме това, което е хубаво, и да си го харесваме “.

Финалната точка за Силвия е Резово, където се чака да дойде на 16 май. По време на целия пробег с нея има оператор и фотограф, които снимат, с цел да покажат покажат хубостта на Черно море по един по- друг метод. Следващата цел на младата жена е да провежда пешеходен маршрут по българското Черноморие, запаметяващо прекарване, което ще притегли доста туристи и фенове на красивата ни прибода.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР