Да пробиеш собствена ниша на пазара е нещо, което всеки

...
Да пробиеш собствена ниша на пазара е нещо, което всеки
Коментари Харесай

Dacia Jogger е без конкуренция на пазара

Да пробиеш лична ниша на пазара е нещо, което всеки производител желае да направи, само че което е супер мъчно в пренаселения класови набор. За първокласните марки това е доста по-лесно – вършат се характерни модели за една лимитирана потребителска група, цената на тези коли е висока (дори доста висока), маржовете също. Компанията е удовлетворена, клиентът също, тъй като се усеща неповторим.

Но да направиш всеобщ автомобил без аналог на пазара, е, това си е върховен пилотаж. За последно това съумя да направи Nissan Qashqai, последван и от по-малкия Juke. Но за последните 15-ина години не си припомням автомобил, който може да се похвали, че няма съперници на пазара.

Dacia Jogger е подобен. Той е безусловно тъкмо въплъщение на позабравения към този момент шлагер на Ицо Хазарта „ 3 в 1”: размери на комби, вътрешeн размер на „ баничарка”, визията на SUV. Добавям обстоятелствата, че това е най-евтиният 7-местен модел на европейския пазар, чийто пътен луфт е 200 мм (малко са SUV-тата, които могат да се похвалят с сходен показател). А, и единственият му съперник преди пазарната му поява – Citron Berlingo (остана единствено версията Berlingo Van) – към този момент не се създава, а Peugeot Rifter е много по-скъп.

Когато към всичко това прибавим, че Dacia продължава да се опира на трите си съществени стълба – досегаемост, надеждност, съответствие качество–цена, тогава към този момент не остава подозрение, че няма различен производител, който да предложи 7-местен модел за 29 000 лева Нещо повече, тук не приказваме за фиктивни 2 места в багажника, а за използваеми от възрастни хора задни две места. А по размери за пространството в региона на главата и коленете, Jogger се подрежда измежду най-хубавите 7-местни коли на пазара. А, забравих: излиза от завода и с газова уредба.

Няма да задълбочавам повече в дебрите на милиметрите и литрите, с които да разказвам размера на вътрешното пространство. То е най-голямото в сегмент С. Ще разясня обаче външния тип на Jogger, който съгласно мен е най-привлекателният в гамата на Dacia. Предните и задните светлини се характеризират с Y-образния светлинен автограф на марката, като особено отвесните стопове ми припомнят за някои модели на Volvo. Лансиращият кафяв цвят „ Теракота” контрастира с черните алуминиеви джанти, черните капаци на огледалата и модулните покривни греди (от второ равнище на оборудване) на версията Extreme.

Те могат да се трансформират, с цел да транспортира повече багаж. В надлъжна позиция гредите способстват за дизайна на автомобила, а в напречна позиция действат като багажник на покрива, който може да придвижва до 80 кг. Предните и задните защитни кори в сив цвят придават спомагателен контрастност. Ясно изразените арки на колелата и огромният пътен луфт от 200 мм (210 мм е при Duster) приключват образа, характерен за по този начин обичаните на клиента кросоувъри.

Интериорът е добре прочут, като тук най-ясно се откроява философията на марката да се предлага единствено най-необходимото, с цел да не се „ товари” клиентът с екстри, които не би желал да заплаща. И въпреки всичко за лансиращата версия Extreme дизайнерите са добавили червени обшивки по седалките и хромирани вложки в панелите на предните порти. Подвижна стойка за смарт телефон се предлага като общоприетоо съоръжение. Пълното съоръжение включва камера за заден ход, автоматизиран климатик и карта „ Свободни ръце “.

Подробно за модела четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР