Да присъстваш“ или да живееш в момента е концепция, която

...
Да присъстваш“ или да живееш в момента е концепция, която
Коментари Харесай

Как да живеете истински в настоящия момент?

„ Да присъстваш “ или да живееш сега е идея, която се среща във философията и логиката на психиката. Всъщност сегашното е единствената действителност, което значи, че всеки миг е единственото нещо, което съществува. Как може да бъдете в действителност присъстващи във всеки момент?

Да бъдеш в сегашния миг се отнася до положение на осъзнато виждане на това, което е тъкмо пред теб – без да обръщаш внимание на предишното и без да се тревожиш на бъдещето. Да живееш в сегашния миг се свързва със закъснение на темпото и напълно отдаване на фокуса върху протичащото се тъкмо в този момент, в този съответен момент. Без ангажиране с мисли, които нямат връзка с него.

Да присъстваш сега е концепция, застъпена в огромна степен в доста форми на медитация, духовни практики и практики на осъзнатост.
Защо е толкоз мъчно да живеете в сегашния миг?
До огромна степен виновност има мозъкът. Нашите мозъци са устроени по този начин, че доста постоянно превключват сред предугаждане на риска и обработване на вяра. Това е натурален развой, при който се приготвяме за бъдещето с уроци от предишното. Но от време на време този цикъл на прекомерно огромно фокусиране върху предишното и бъдещето може да докара до отделяне от това, което е пред нас. Когато тези мисли не бъдат следени, те могат да станат непреодолими и да доведат до прекалено мислене.

Нашите паники и стрес за предишното и бъдещето могат да ни попречат да бъдем в сегашния миг. И защото мозъците ни към този момент са привикнали да се допират до предишното и да възнамеряват бъдещето, умишленото обработване на мислене, което се концентрира повече върху сегашното, изисква процедура.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР