Да приготвим пържола може и да ни звучи просто, но

...
Да приготвим пържола може и да ни звучи просто, но
Коментари Харесай

Перфектната пържола в шест лесни стъпки

Да приготвим пържола може и да ни звучи просто, само че в действителност доста елементарно може и да допуснем неточност, която да ни остави разочаровани от вечерята. Независимо какъв брой изпечено избираме месото си, когато то не е добре подбрано и сготвено, просто няма по какъв начин да ни бъде вкусно.

За да си подсигуряваме, че идващият път, когато решим да приготвим пържола, ще бъдем удовлетворени от типа и усета ѝ, е добре да следваме препоръките на експертите. Ето кои са главните шест стъпки на основен готвач Ашли Лонсдейл.

Правилното месо

Пътят към приготвянето на идеалната пържола стартира още при избора ѝ в магазина. Начинаещите готвачи вкъщи е целесъобразно да изберат месо без кост. Но без значение от това на какъв тип сме се спрели, е добре да обърнем внимание и на дебелината на пържолата - тя би трябвало да бъде към 3.5 сантиметра.

Разбира се, значимо е да се осведомяваме и с какво е хранено животното, чието месо самите ние ще консумираме. За предпочитане е да сортираме месо от тревопасни животни, а не от такива, хранени със зърно.

Правилните съд и температура

Подходящият тиган е от значително значение за приготвянето на вкусна пържола с хубава коричка. Металният тиган прави работа, само че чугуненият е още по-добър вид, тъй като поддържа топлината равномерна.

Преди да сложим месото обаче, би трябвало да се уверим, че тиганът ни е в действителност добре загрят - стремим се месото да зацвърчи мощно, когато допре дъното.

Правилното изпичане

При изпичането се случва най-често допусканата неточност - местенето на пържолата по дъното на тигана и честото ѝ превръщане. Ако желаеме да реализираме хубава коричка, просто би трябвало да оставим месото да се изпече по този начин, както сме го поставили в началото на тигана. Основното предписание на готвачите гласи, че можем да обърнем пържолата чак тогава, когато едната ѝ страна към този момент е добре изпечена.

Допълнителната стъпка

Главен готвач Ашли Лонсдейл прецизира пред delish, че тази стъпка не е наложителна, само че с нея пържолата става още по-вкусна. Нейният съвет е през последните няколко минути от готвенето, да прибавим огромно парче масло (поне две супени лъжици) в тигана, дружно с няколко смачкани скилидки чесън и филиз мащерка.Когато маслото се разтопи, го загребваме с лъжица от дъното на тигана и заливаме пържолата. И по този начин няколко пъти.

Необходимата кухненска " джаджа "

Може и да ни се коства ненужно, само че да имаме готварски термометър в купнята би ни било особоено потребно, когато подготвяме пържола.

Измерването на температурата с него е най-сигурният метод да разберем по кое време е готово месото. Щом доближи 125-135 градуса, можем да го извадим от тигана.

Финалното самообладание

След като извадим кулинарното си създание от тигана, би трябвало да впрегнем малко воля и да устоим на изкушението да го разрежем незабавно. Необходимо е да изчакаме най-малко 10 минути.

През това време мускулните нишки в пържолата ще се провиснал и соковете в нея ще се преразпределят. А резултатът - сочно парче месо, за което ще си мислим дълго, откакто сме пробвали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР