Да приемем отбранителните сили на НАТО и да се въоръжим.

...
Да приемем отбранителните сили на НАТО и да се въоръжим.
Коментари Харесай

Евродепутатите на ГЕРБ: Да приемем отбранителните сили на НАТО и да се въоръжим

Да приемем отбранителните сили на НАТО и да се въоръжим. За това упорстват евродепутатите на ГЕРБ. 

Те желаеха в своя позиция решение на Народното събрание и държавното управление за усилване на националната защита посредством приемане на отбранителни сили и техника на НАТО на българска територия, " което да даде явен сигнал на всички наши съдружници в Алианса за взаимност, единение и увереност и да удостовери общата ни подготвеност да подсигуряваме защитата на Югоизточния фланг на Алианса в Европа и груповата ни сигурност ".

Позицията им е във връзка абсурда сред Русия и НАТО от последните дни, в който бе намесена България. Преди два дни съветското външно министерство разгласи, че сред предложенията на Москва за сигурност допускат евакуиране на силите на НАТО от България и Румъния, които се причислиха към алианса след 1997 година Малко по-късно премиерът Кирил Петков бе извикан в Народното събрание. Той разгласи, че  " България е суверенна страна и от дълго време сме създали своя избор като член на НАТО и като подобен избираме да работим в съгласуваност с нашите сътрудници и съдружници. Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в градивния разговор за деескалация на напрежението. Както и прецизно да ползва признатите международноправни задължения ". Последва и декларация на българското Министерство на външните работи. Вчера обаче водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че реакцията е закъсняла и неразбираема, написа " Дневник ". 

Според шестимата евродепутати са необходими нови вложения в областта на защитата, с цел да се повиши боеготовността на българската войска. Те упорстват също за " дейна работа на всички равнища за секване на дейностите на съветските специфични служби в България, в това число и на настоящите под прикритие като фондации, неправителствени, културни или туристически организации, банки, компании и медии, както и на българските им сътрудници за въздействие и тяхното финансиране ".

" България е член на НАТО и по силата на настоящия Вашингтонски контракт националната ни сигурност допуска и разполагане на въоръжение и войски на Алианса на българска територия, когато поражда опасност за груповата сигурност и защита. Решението за това деяние се взема от НАТО и визира само страните-членки на този съюз. Изявлението на съветското външно министерство съдържа неприемливи за двустранните ни връзки закани и е доказателство за политиката, целяща дестабилизация и разцепление в района на Югоизточна Европа и Черно море ", написа още в позицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР