„Да приемем България, Румъния, Сърбия (страна, която не е членка

...
„Да приемем България, Румъния, Сърбия (страна, която не е членка
Коментари Харесай

Заради миграционната вълна: Бабиш призова България да бъде приета в Шенген

„ Да приемем България, Румъния, Сърбия (страна, която не е членка на Европейски Съюз - бел.ред.) и Хърватия в Шенгенското пространство. Да имаме ясна тактика за Западните Балкани и да пазиме Европа против незаконните мигранти по външните ѝ граници “, прикани чешкият министър председател в изявление, оповестено през вчерашния ден във в. „ Право”.

Шенгенското пространство на свободно придвижване „ не е функционално в момента”, уточни още той. Бабиш счита, че съглашението за Шенген, подписано през 1985 година, не е в положение с актуалните си членове да извършва задачата за обезпечаване на „ съответна отбрана на външните граници и свободно придвижване във вътрешността” на Европейски Съюз.

Той акцентира, че по време на мигрантската вълна от 2015 година „ единственият, който защитаваше шенгенските граници, беше (унгарският премиер) Виктор Орбан, който построи ограда против мигрантите”.

Останалите нужни стадии за решение на този проблем би трябвало да включват „ битка против трафикантите на хора и подписването на съглашения с Турция, Мароко, Алжир, Тунис и Либия” - страни, през които минават бежанците на път за Европа, предлага чешкият министър председател, който се намира в предизборна акция, отбелязва Диджи24.

Той аргументира нуждата от предотвратяване на Европа от нови мигрантски потоци и с това, че „ Дания, Швеция и Австрия, които одобриха мигранти през 2015 година, в този момент ги отхвърлят”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР