Да премахнеш изолацията на апартамента си малко след като си

...
Да премахнеш изолацията на апартамента си малко след като си
Коментари Харесай

Глобен, защото санирал дома си: Какви са правилата за поставяне на изолация?

Да премахнеш изолацията на жилището си малко откакто си я поставил. Това е заставен да направи притежател на апартамент в центъра на София, откакто районната община „ Триадица “ му наложи санкция.

Притежателят на парцела независимо е направил изолацията, без да получи позволение от съседите и районната община.

Има рецензии, че три от критериите облагодетелстват огромните жилищни здания, а дребните нямат късмет за гратис саниране

Кметът на „ Триадица “ Димитър Божилов изясни, че саниране на парче крие опасности.

„ По принцип си има законови условия за това нещо. Нашите специалисти установяваха на място осъществяването на това саниране, което на всичкото от горната страна е направено без дюбели, без козирка над самата изолираност, което основава предпоставки да влиза вода сред санираната част и стената. Въпрос на време е да падне. Издали сме наставления в 30-дневен период притежателят да отстрани непринудено нелегално осъщественото саниране “, сподели Бижилов.

Снимка: bTV

Съсед на направилия нелегално изолацията описа, че към този момент има последици за горния апартамент. Жената се оплака от влага, която влиза в нейния парцел поради погрешно направеното саниране. 

Представител на домоуправителя пък изясни, че притежателят на санирания апартамент не е желал позволение, а даже и да е изискал, нямало е да му се даде.

Такъв вид усъвършенствания покачват и себестойността на домовете ни

Сградата няма потребност от саниране, тя е остаряла, само че е няма пукнатини по нея и има вътрешна изолираност, сподели Силвия Лазарова, представителна домоуправителя.

Ако притежателят самичък не отстрани изолацията, наложително общинската власт ще го направи. После средствата по разноските ще се търсят по правосъден път.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР