Да преживееш началото на войната в родината си, да бягаш,

...
Да преживееш началото на войната в родината си, да бягаш,
Коментари Харесай

Ярослава Магучих - как бягството от войната се превърна в титла


Да преживееш началото на войната в родината си, да бягаш, с цел да спасиш живота си, да завършиш подготовката си отвън залата, а по-късно да пътуваш 3 дни с автомобил. Какъв е шансът това прекарване да приключи със международна купа?

Оказва се, че никак не е невероятно. Доказа го Ярослава Магучих, която завоюва златото в скока на височина на шампионата на планетата по лека атлетика в зала в Белград.

Снимка: Reuters


20-годишната украинка съумя да се пребори с конкуренцията и да завоюва първа международна купа. На шампионата навън в Доха през 2019 година Магучих остана втора.

Нейната история трогва. 20-годишната украинка се намира в родния си град Днипро на 24 февруари, когато Русия поде първите удари против Украйна. Войната я принуждава да избяга в провинцията, където приключва подготовката си. След това 3 дни пътува от Украйна за Белград с автомобил, с цел да бъде измежду шестте представителки на страната си на международното състезание.

Снимка: Reuters


" За мен и страната ми е доста значимо, че съм тук. Няма по-добър метод да защитя Украйна от това да вземам участие на международното ", съобщи тя.

Ярослава е считана за една от най-големите очаквания в скока на височина. В Белград тя съумя да изпревари лидерката в международната класация за сезона - Елинор Патерсън от Австралия. Трета стана казахстанката Надежда Дубовицкая. Единствената родна представителка на шампионата - Мирела Демирева, остана осма.

Снимка: Reuters


Световното състезание по лека атлетика в зала в Белград е първото огромно съревнование след началото на войната. Спортистите на Русия не бяха позволени до присъединяване, а редица спортисти показаха поддръжката си към Украйна.

Сребърната медалистка Патерсън сподели специфичен маникюр.

Снимка: Reuters


Други нейни колежки бяха прибрали косите си с жълто-сини ластици.

Снимка: Reuters


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР