Да правиш документалистика и игрални филми е различна форма на

...
Да правиш документалистика и игрални филми е различна форма на
Коментари Харесай

Светослав Драганов: Да правиш документалистика и игрални филми е различна форма на удоволствие

Да правиш документалистика и игрални филми е друга форма на наслаждение, счита режисьорът на кино лентата “Смирен ” Светослав Драганов. Според него документалното кино те среща с историите на забавни хора на многопластово равнище, само че пък игралните филми основават и описват нови светове. Идеята на Драганов не е била да направи просто игрален филм, а да сътвори тъкмо този филм, в който да показа по самобитен метод своето алтер его.

Историята в „ Смирен “ се движи сред документалния и игралния роман
и макар, че на моменти наподобява автобиографичен, той в действителност се
надсмива над визията за това какво е да си кинорежисьор в България
през днешния ден. Има претекстове, които са смешни и точно концепцията да се надсмея над себе си ми бе интересна– споделя Светослав Драганов

Жените са по-интересни за изкуството, само че при мъжете има също забавни неща, които да се покажат и опишат, споделя Драганов. Филмът е роман за един мъж в рецесия, не жестока, само че въпреки всичко рецесия, която се разиграва пред очите ни, добавя той в студиото на Посока просвета.

Христо Петков, който играе основната роля във кино лентата, съобщи, че филмът е страховит микс сред игрално и писмено кино. Границата сред двете е много бледа и това го прави още по-интересен, изясни той.

Идеята на кино лентата, съгласно Драганов, е хората сами да изградят визията си за него, а не да им бъде наложено по какъв начин да се усещат от видяното.

Във кино лентата Васил, основният воин, е 40-годишен документален режисьор, който не е постигнал триумфа, за който мечтае. Загърбил личното си фамилията, той влага цялата си сила в новия си филм, разказващ за скъсаната фамилна връзка на духовник и неговата майка.

Когато научава, че монахът е в психиатрия, а майка му ще се подложи на интервенция от рак, Васил взема решение, че би трябвало да ги събере, с цел да снима прочувствен край на кино лентата си.

Христо Петков показа, че Драганов умее да постави лупа над обособения живот и да го направи забавен. Затова и обликът му във кино лентата е толкоз подробен. Ако сцената върви безпрепятствено, по този начин както е написана, Светославне беше изключително удовлетворен, изяснява Петков, описвайки уникалнияподход на режисьора. Той обича да се случват непредвидени неща, добави той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР