Да помислим как най-рентабилно да възобновим дейността на книжния пазар

...
Да помислим как най-рентабилно да възобновим дейността на книжния пазар
Коментари Харесай

Петко Димитров: Трябва рентабилно възстановяване на книжния пазар на „Славейков“

Да помислим по какъв начин най-рентабилно да обновим активността на книжния пазар на пл. „ Славейков “. И не, нямам концепцията да върнем старите сергии и кашони. Това сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия Петко Димитров във връзка оферти план за слагане на 7 обекта вид библиотека-щанд на знаковия столичен площад.
Той съобщи, че социалистите няма по какъв начин да поддържат този отчет по няколко аргументи.

„ Идеята на вносителите за дизайнерско и свръхмодерно създаване на въпросните седем павилиона за сумата от 276 хиляди лв. без Данък добавена стойност поражда няколко терзания. В изискванията на пандемия и предстояща икономическа рецесия би трябвало ли да изразходваме близо 300 хиляди лв. за тези павилиони и това ли е най-целесъобразният и ефикасен метод за разходване на парите на столичани “, уточни Димитров и добави, че става дума за седем търговски обекта и въпросът е задоволително на брой ли са те и какво ще стане с останалите търговци, които няма да могат да се върнат на книжния пазар.

„ Стана ясно, че инвестицията ще бъде възвърната за период от 3 години. Това значи ли, че въпросните търговци ще бъдат подложени на непостижими за тях наеми? “, попита общинският консултант от Българска социалистическа партия.

Той изрази опасението, че седемте павилиона ще бъдат употребявани като лъскави шоуруми на няколко от огромните книжарници за сметка на по-малки търговци.

„ Ние от групата на Българска социалистическа партия сме „ За “ книжния пазар, само че не считаме да бъдем съучастници в недомислени и нездравословни за столичани решения “, безапелационен бе Петко Димитров.

Или ще възстановим книжния пазар, или няма смисъл да се харчат толкоз пари. Това сподели общинският консултант Иван Мечков и съобщи, че цената на новите павилиони е доста висока.

По думите му, в случай че щандовете ще са високи 3 метра, то те ще се трансфорат в монументи на нелепостта.

Иван Мечков прикани отчетът да бъде отсрочен и още един път да се премисли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР