Да ползваме Ф-16 втора ръка от Нидерландия, докато дойдат през

...
Да ползваме Ф-16 втора ръка от Нидерландия, докато дойдат през
Коментари Харесай

Можем да летим с Ф-16 втора ръка, докато през 2025 г. дойдат нашите изтребители от САЩ: Ивайло Мирчев

Да употребяваме Ф-16 втора употреба от Нидерландия, до момента в който дойдат през 2025 година от Съединени американски щати платените от България нови изтребители. Това предложи в ефира на Би Ти Ви депутатът от " Демократична България ” Ивайло Мирчев.

" Имаме няколко летящи изтребителя МиГ-29 и няколко осъвременени Су-25. Летателният запас на МиГ-29 изтича през 2023 година и по-късно няма на какво да летим ”, подсети Мирчев. И добави информацията си, която огласи преди няколко дни, за подготвеност на Нидерландия да ни даде свои Ф-16. Една от най-големите нидерландски медии е съобщила, че е съветвано с тамошни депутати и следва решение за даване на изтребители Ф-16 на страни от Източна Европа, които дарят оръжие на Украйна.

Мирчев уточни, че по тази скица към този момент няколко пъти е дарявано руско въоръжение и е получавано западно такова, като един от последните прехвърляния са 8 хеликоптера за Словакия. " Да, те не получават незабавно на границата НАТО-вското оръжие след подаяние за Украйна, само че го получават в рационален период, който се договаря ”, сподели Мирчев. И призна, че казусът е с летците, които би трябвало да бъдат подготвени за Ф-16, като този въпрос би трябвало да реши Министерството на защитата. Български водачи се образоват в Съединени американски щати да ръководят платените от страната ни Ф-16 Блок 70.

" Ние не сме войнолюбци, както някои ни упрекват, а български патриоти, тъй като желаеме да осигурим съвременно въоръжение на армията ни. Онези, които желаят остарялата руска техника да остане на въоръжение, са съветски патриоти ”, сподели Ивайло Мирчев.

На въпроси за възможностите за сформиране на държавно управление в този парламент политикът отговори, че с първия мандат те са минимални. " ГЕРБ мъчно могат да сформират кабинет с първия мандат, тъй като нямат сътрудник. Ние няма да ги подкрепим, тъй като за тези 12 години ГЕРБ станаха знак на корупцията и би трябвало да бъдат държани отвън властта ”, сподели Мирчев.

С втория мандат на " Продължаваме промяната ” той счита, че може да се стигне по-скоро до кабинет на малцинството, тъй като гласовете на Политическа партия и Демократична България са незадоволителни. А разграничителните линии и на Политическа партия, и на Демократична България с Българска социалистическа партия към този момент са прекалено много - войната в Украйна, изтребителите, еврото, хартиената бюлетини. " Винаги сме били в един лагер - патриотично дясно ”, сподели Мирчев и добави, че право на Политическа партия е да излъчи министър председател.

" Не мисля, че ще става дума за каквато и да е коалиция с Българска социалистическа партия ”, подчерта  депутатът от Демократична България, само че всъщото време добави, че хората не желаят нови избори. " Мляко към този момент е 5 лева, в случай че чакаме да стане 10 лева и за 2 години създадем пети подред избори, не мисля, че хората чакат това от нас. Може Румен Гечев да е бил в държавно управление, в което млякото си е удвоило цената за нула време, само че ние не желаеме такова ”, сподели Мирчев.

Той счита, че възможна поддръжка от ГЕРБ е допустима, без това да е коалиция с тази партия, а по общи цели. И подсети, че ГЕРБ е гласувала дружно с партиите на смяната за Северна Македония, за еврото и за втората партида Ф-16. Колкото до правосъдната промяна - по нея още се чака еволюция. " Хайде да се махне Цацаров и почваме правосъдната промяна, споделяше Борисов, а тя още не е почнала ”, иронизира Мирчев.

По сходен метод той отговори и на въпроса, у кого ще отиде третият мандат: " Ако питате Ванга, ще ви каже, че отива в Българска социалистическа партия, в случай че питате Кенеди - в Стефан Янев ”.

Запитан, дали Демократична България ще поддържа Борис Бонев от " Спаси София ” за столичен кмет, Мирчев отговори, че не е сигурен в това, макар че са единомишленици. Позицията на Демократична България е да издигне обща кандидатура с Политическа партия както в София, по този начин и в огромните градове, " тъй като вижте в какво се трансформира в София ”. " Разликата сред нас и Политическа партия е, че те са център-ляво, ние сме център-дясно ”, сподели Ивайло Мирчев.
 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР