Да полудееш - тези наистина се готвят за война!. С

...
Да полудееш - тези наистина се готвят за война!. С
Коментари Харесай

Училища в Русия се подготвят за работа "в условие на военно време"

Да полудееш - тези в действителност се готвят за война! ". С тези думи живеещият от 2013г. в Прага съветски блогър Рустем Адагамов популяризира в профила си в " Туитър " конфиденциален документ, с който учебните заведения в Красноярския край получават указания за подготовка за военновременен режим.

Охренеть, они и истина к войне готовятся. pic.twitter.com/ORVm5Htchx

— Рустем Адагамов (@adagamov) November 25, 2017

В текста от преди седмица се разяснява за ръководителите на локалните управляващи, че изпратените методически инструкции засягат " организацията на образователния развой при привеждането на подведомствените институции в подготвеност за работа в интервал на готовност, военно време и въвеждане на военно състояние ".

За историята описа московският в. " Комерсант ", пред който говорителката на просветителното министерство на Красноярския край изяснява, че упоменатите мероприятия се организират още от времената на Съюз на съветските социалистически републики по цялата страна, те са избрани от федерален закон и популацията нямало защо да се тревожи. В региона има 1120 учебни заведения и 1028 детски градини.

Надежда Квитковская добавя, че службите търсят от кое място е изтекла информацията, предопределена за служебно прилагане, и виновникът ще бъде осъден.

През август 2016г. министерството на защитата на Русия заяви, че в границите на неочакваната инспекция на въоръжените сили е имало мобилизационни мероприятия с взели участие министерствата на връзките, финансите, търговията, централната банка и държавния запас на страната. На тях е тренирано прекосяването на цели райони в изискванията на военно време, в това число активизиране на военните от запаса и образуване на воински елементи в Южния и Централния военни окръзи, както и в Северния флот.

В понеделник Общоруският център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) заяви, че множеството руснаци, измежду които е провел изследване, са се оповестили за това децата да учат в учебно заведение основи на военната подготовка. Според 69% от участниците в телефонно допитване този предмет би трябвало да се учи в горните класове на гимназиите, 48% - в междинното учебно заведение и 12% - в началните класове. Работата на ВЦИОМ постоянно е определяна не толкоз като сондиране на публичното мнение, колкото като събиране на данни за оправдаване идни решения на Кремъл.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР