Да получиш медицинска бележка вместо касов бон от... такси! Да,

...
Да получиш медицинска бележка вместо касов бон от... такси! Да,
Коментари Харесай

Таксиджия дава медицинска бележка вместо касов бон

Да получиш здравна записка вместо касов бон от... такси! Да, от тези бележки, които персоналният доктор издава, с цел да извинят отсъствията си учениците. Оказва се, че коли без регистрация като такси, а просто боядисани в жълто, въртят незаконния си бизнес необезпокоявани.
На сходно "такси " попада Сденка, чиновник в общественото министерство на Словакия.

" Той ми даде това. Колегите ми споделиха, че това е записка, в случай че си в болница ", споделя Сденка Рихтер пред "Нова тв ".

Идва у нас на конференция. Каца на Терминал 1 с полет от Братислава.

" Когато дойдох, един таксиметров водач беше вътре и ме попита дали нуждая се от такси. Аз споделих "да, би трябвало ми ". Каза ми, че ще коства 20 лева ", прибавя Сденка Рихтер.

Цената е от летището до хотел в центъра на София. Докато се усети, водачът сграбчва багажа на дамата и я води към колата си, паркирана в прилежаща улица. Далеч от стоянката на такситата. "Таксито " е без табела, без цени и без касов уред. Просто кола, боядисана в жълто.

Идва и краят на кошмарното пътешестване, само че вместо касов бон, Сденка получава здравна записка, на която написа, че е платила 10 евро.

Кой дава здравна записка, вместо касов бон. Екип на Нова тв реши да ревизира. Отиваме на Терминал 1. В салона за идващи. Трима мъже се оглеждат и ослушват и не след дълго ни набелязват като жертва. И в нашия случай "таксито " е паркирано в прилежаща улица.

Автомобилът още веднъж няма табела, няма цени, няма и касов уред. Пак просто кола, боядисана в жълто. За разстояние от 5 км от летището до хотел в " Младост " сметката е солена. За информация: с легално такси щяхме да платим от 5 до 8 лв.. При всички случаи - в пъти по-малко от това, което плащаме ние - 30 лв..

Няколко часа по-късно търсим още веднъж мнимия таксиметров водач. Този път, с цел да ни закара от хотела, в който сме се настанили до центъра на София. Сменяме скритата камера с очевидна.

Кой е индивидът, който инсталира " помпи " на такситата?

Кой позволява водачите на такситата менте да ловят необезпокоявани пасажерите? От Летище София изясняват, че имат контракт единствено с една таксиметрова компания. Пишело го и в уеб страницата, и на осведомителните табели. Другото било в ръцете на полицията. Сденка не е пуснала тъжба, само че в случай че се наложи да се върне в България, ще внимава къде и при кого се качва.

Статистиката на Министерство на вътрешните работи споделя, че за последната една година хванатите "копърки " са стотици. Толкова били и формираните актове. Но разчитали главно на сигналите на жителите.

Как се инсталират " помпите " в такситата?

" Официалните таксита издават фискален бон. Когато таксито е с жълт цвят, става комплицирано и би трябвало да се борим против тези феномени благодарение на полицията. Ако този лидер го е чакала полицията на последната спирка, е можело да му бъде наложена санкция сред 12 000 и 14 000 лв.. Единственият метод да се хване подобен водач е посредством скришен клиент, в взаимна интервенция на ДАИ и полицията ", разяснява за " Здравей, България " Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите водачи.

Веднага след излъчването на репортажа на Вероника Димитрова от икономическа полиция започнаха инспекция. Собственикът на автомобила ще бъде издирен.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР