Да пожелаем успех на ГЕРБ да върнат мандата изпълнен, заяви

...
Да пожелаем успех на ГЕРБ да върнат мандата изпълнен, заяви
Коментари Харесай

Стефан Янев: Не се виждам като премиер, не ми е детската мечта

Да пожелаем триумф на ГЕРБ да върнат мандата изпълнен, съобщи водачът на „ Български напредък “
„ В този миг единственото, което можем да кажем, е да пожелаем триумф на ГЕРБ да върнат мандата изпълнен. От позиция на нашата парламентарна група заявявам, че ние сме подготвени за разговор по съответни политики, в случай че несъмнено бъдем поканени за този разговор “. Това разгласи водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев след анонса на президентът Румен Радев, че ще връчи първия изследователски мандат в понеделник, 5 декември.

„ Оттам нататък защо сме подготвени в личен проект е рано да се приказва. Няма такива диалози, няма такива оферти. Така че, дано не бързаме и да приказваме неща, които може да са забавни, само че не са действителни “, бе отговорът му на въпрос дали е поканен за министър-председател с първия мандат.

Попитан дали е реалистично да станем очевидци на държавно управление на малцинството още с първия мандат, той отговори по този начин:

„ На всичко можем да станем очевидци, в случай че е контрактувано на правилото - „ Всичко е контрактувано, когато всичко е контрактувано “. Така че дано да дадем опция на хората, които ще работят съответно по тематиката да имат успокоение, да имат опция да си създадат нужния разговор, нужните съвещания, както в личната си група, на ГЕРБ-СДС, по този начин и с другите партии, показани в Народното събрание, с които желаят да беседват, което им е право “.

На въпрос дали го тормози да застане зад мандат на ГЕРБ поради обвиняванията от страна на Политическа партия и Демократична България, че „ хартиената коалиция “ и „ мафия “ ще сформират подобен, Янев бе безапелационен:

„ Не одобрявам този вид говорене. Превърнахме го в народен спорт да се сочим с пръст и да се упрекваме в какво ли не. Аз мафия не виждам! Това, че другите парламентарни групи имат друг дневен ред и гласоподават по друг метод, допускам, може да се изясни елементарно с естествения живот на Народното събрание. Нормално е партиите да имат разнообразни визии по разнообразни въпроси. По никакъв метод не желая да свързвам тематичните обединения, които в един или различен миг се явяват по разнообразни въпроси с нещо, което е непрекъснато и което би определило политиката и главния приоритет за активност на този парламент в околните месеци. Според мен всички варианти са отворени. В последна сметка ние сме изпратени от българските гласоподаватели тук да търсим метод за разговор и взаимоотношение и се стремим това да вършим “.

Янев още веднъж разгласи, че в случай че се стигне до трети мандат, който „ Български напредък “ да получи, то формулата ще бъде за най-широко единодушие от 160+ депутати. „ Аз не се виждам като министър председател с никой мандат, тъй като не съм влязал в политиката поради това. Не ми е детската фантазия “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР