Да подкупиш детето си е лесен начин да си решиш

...
Да подкупиш детето си е лесен начин да си решиш
Коментари Харесай

Децата вече не искат джобни, а виртуални пари

Да подкупиш детето си е елементарен метод да си решиш някои дребни проблеми. Ще намериш кой да почисти, кой да изхвърли боклука, да отиде на пазар. А ще действаш и с възпитателна цел – постави старания, с цел да получиш нещо.    Днес обаче нещата стават все по-сложни. Децата, израснали онлайн, към този момент не се интересуват от стотинки или смачкани левчета. Те би трябвало да бъдат подкупувани с виртуални пари.    Днешните хлапета упорстват да им се заплаща в робъкс (robux), споделя TheWallStreet Journal. Това е виртуалната валута на известната платформа за видеогри Roblox. Какво ли могат да си купят с тези пари? Ами нищо действително. Но пък могат да облекат аватарите си в платформата с маркови дрешки и това е изцяло задоволително.    Децата са луди по тази идея. Като доста родители Грег Роблето, татко на две дъщери, се пробва да ги накара да свършат това-онова из къщи против дребни суми. Скоро обаче схваща, че с елементарни пари до на никое място няма да стигне. Дъщерите му го питат дали не може да конвертира джобните им в по този начин нужната им за игрите виртуална валута.    „ Ако би трябвало да разходвам пари в действителния живот, се постанова родителите ми да ме водят до магазина. В Roblox аз управлявам всичко “, споделя една от тях.    Двете момичeта са част от нова фикс идея измежду подрастващите, която се последователно се трансформира в голяма промишленост с обороти за милиарди. Според разнообразни оценки ежедневно в Roblox има към 60 млн. консуматори. Около половината от тях са под 13 години. 

Платформата за видеоигри разрешава на потребителите си много повече занимания. В нея самите те могат да основават лични игри, а също така могат и сносно да уплътняват времето си посредством изпозлването на услугите от вида метавселена. Тоест извършване на сякаш ежендевни действия като хранене, разходка, извършване на покупки и така нататък, само че посредством аватар. Виртуални или не, децата въпреки всичко имат потребност от пари. Затова от родителите се изисква да зареждат портфейлите им с дребни суми. Така джобните се трансформират в месечен абонамент за платформата. 
Такова скупчване на едно място на хора, подготвени да харчат, не може да остане неусетно за рекламодателите. И по този начин в играта се включват и огромните компании. През април хранителна верига пуска в Roblox игра, в която се подготвят предястия. Участниците могат да осребрят извоюваното там и по-късно да го похарчат в същински ресторант. Всъщност за фирмите това е един доста комфортен метод за реклама, която официално не е реклама, а единствено развлечение.    През септември една от най-големите вериги в Съединени американски щати – Walmart – стартира да пуска детски игри, които се обновяват всяка седмица. В тях децата могат да търсят монети, с които след това пазарят виртуални артикули, да вземем за пример слушалки или облекла. 

Спортните марки също не остават по-назад, пускайки игри с разнообразни спортове. Със извоюваното от мачовете може да се купят виртуални маратонки. 
Скоро рекламодателите ще имат много по-големи благоприятни условия. Например ще могат да „ дърпат “ консуматори от други игри, купувайки портали в тях, въпреки да не са ги основали сами. Разработчиците ще получават и възнаграждение от въпросните портали.    Специалисти настояват, че това е единствено върхът на айсберга на една печеливша промишленост, обгърната в 3D прекарвания. Roblox, въпреки и най-голямото, не е единственото място, където децата харчат пари онлайн. Microsoft също пуска сходни игри, както и някои други компании.    Според статистиката в Съединени американски щати предходната година децата сред 12 и 17 сгодини са харчели по 92 $ месечно оналйн. Това е скок повече от два пъти единствено за две години. Тази концпеция обаче е неразбираема и даже плашеща за мнозина родители. Така че конфликтът сред поколенията наподобява неминуем. А в бъдеще евентуално ще се приказва все по-често и за повече надзор над тази промишленост. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР