Да платим за нещо безплатно. Звучи невероятно, но се оказва,

...
Да платим за нещо безплатно. Звучи невероятно, но се оказва,
Коментари Харесай

Родна фирма измами десетки, вижте как действа схемата й

Да платим за нещо гратис. Звучи необикновено, само че се оказва, че е допустимо. Потърпевши се оплакаха, че били приканени да платят по 129 лв. за услуга, която не коства нищо. В офиса на Вергиния се обажда човек, който се показва за чиновник на Гугъл. Напомня, че би трябвало да бъде възобновен абонамент за позициониране на бизнеса им на Гугъл картата.

На идващия ден е изпратен контракт с натрапен платеж за сумата от 129 лв.. Жената отхвърля да заплати, тъй като тя самата е записала компанията си още преди 4 години, осведоми Нова телевизия.

„ Аз не станах жертва на машинация, тъй като съм задоволително механически грамотна, с цел да схвана какво се случва. Потресе ме безочието на тези хора, второ те желаят пари за услуга, която по принцип е безвъзмездна и най-много никой не им я е възложил”, споделя притежателят на компания за образования, Вергиния Накова. Вергиния споделя случилото се във Фейсбук и се оказва, че има още доста пострадали. "Лъжат фирмите, че са работили преди с тях, показват се от името на друга компания и всичко звучи като опасност, т.е. „ в случай че вие не платите, ще ви изтрием и край”, а може би за един дребен бизнес това звучи доста ужасно. "

Преди 3 месеца Силвия също получава телефонно позвъняване от въпросната компания. Въпреки, че нейният фризьорски салон към този момент съществува на картата, тя приема изискванията и заплаща. Спасява я братовчедка й, която се обажда във компанията с искане за възобновяване на сумата.

„ Върнаха ни парите до 2-3 дни назад с пощальон, само че в случай че нямах на кого да разгадавам, щях да се опаря и други хора несъмнено, в случай че няма кой да ги посъветва”, споделя притежателят на фризьорски салон, Силвия Димитрова. Фактурите идват от името на рекламна организация, занимаваща се с цифров маркетинг. Собственикът й призна, че нямат контракт с Гугъл.

„ Нямаме подобен документ, че сме публични представители на Гугъл, само че това не го включваме в убежденията”, сподели той. Александър твърди, че е жертва на нелоялна конкуренция и отхвърля чиновниците му да са поставяли ултиматуми. А парите желали за напълно друго нещо. „ Фирмата, на която сме се обадили не е участвала на нашия уеб страница. Нашата концепция е тя да участва там и да се популяризира и към този момент в допълнение да поддържаме тяхната локация”, прибавя той.

От рекламната организация са безапелационни, че всеки, който не е удовлетворен от услугата им, може да си изиска парите назад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР