Да пиеш газирана вода от обществена чешма в Париж е

...
Да пиеш газирана вода от обществена чешма в Париж е
Коментари Харесай

Парижки чешми пускат газирана вода

Да пиеш газирана вода от социална чешма в Париж е едно от дребното безвъзмездни удоволствия, които човек може да си разреши във френската столица. Първият шадраван с газирана вода в града се появява още през 2010 година и се трансформира в шлагер измежду локални и туристи.

Днес Париж разполага с шест такива чешми, които локалните назовават " La Pétillante " ( " Блестящата " ), а концепцията на управляващите в града е броят им да се усили с още 10 през 2018 година

Показвайки преимуществата на питейната вода от публичната водоснабдителна мрежа, компанията Eau de Paris има за цел да понижи потреблението на бутилирана вода, а с това и производството на пластмасови бутилки, оповестява Нова телевизия.

Франция е на едно от челните места в света по произвеждане и консумация на бутилирана вода. Пионер с тази област е Италия, където към този момент съществуват 215 публични чешми с газирана вода. Ежедневно те зареждат потребностите на популацията с 3500 литра вода, което икономисва производството на 2300 пластмасови бутилки от 1.5 литра.

Любопитна детайлност е, че за предходната година във Франция машина за домашно произвеждане на газирана вода е била измежду желаните покупки за Коледа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР