Да пътуваш в Космоса за 6 часа за малко над

...
Да пътуваш в Космоса за 6 часа за малко над
Коментари Харесай

Да пътуваш до Космоса за $130 000: Европейска компания иска да изпраща туристи с огромни балони с хелий

Да пътуваш в Космоса за 6 часа за малко над 130 000 $? Скоро това може да стане допустимо, освен това за запалянковците от Европа няма да е належащо да пътуват за тази цел до Щатите, където компании като Blue Origin и SpaceX готвят сходни пътувания за туристи.

Основаната през 2009 година от Хосе Мариано Лопес-Урдиалес компания Zero 2 Infinity желае да прави същото, като изпраща хора на 40 километра в Космоса, употребявайки... балони с хелий.

Тези пътувания ще бъдат осъществявани в Андалусия, като ще лишават 6 часа, споделя Business Insider. " Изкачването " в Космоса ще лишава 3 часа, 2 часа ще бъде самата разходка там, а още един ще бъде необходим за приземяването на пасажерите.

Въпросните 40 километра ще разрешат на пасажерите да погледнат Земята от високо, както и да видят по какъв начин наподобява Космоса от близко без действително да са навлезли в него.

Всъщност балоните, създадени от Zero 2 Infinity, ще доближават стратосферата и границата с мезосферата, намирщи не на сред 20 и 50 километра от земната повърхнина. За съпоставяне гражданските полети със самолети доближават височина от 10 километра от земната повърхнина.
 Снимка 520978
Източник:

Хосе Мариано Лопес-Урдиалес изяснява пред испанското издание El Economista, че пасажерите ще пътуват в капсула, която влиза в голям балон, цялостен с хелий. При завръщането на Земята тази капсула се отделя и се приземява благодарение на голям парашут. На борда ѝ ще могат да се возят четирима пасажери и двама водачи.

През 2012 година компанията е направила първия тест на подобен полет с хуманоиден робот. Тогава летателната машина е достигнала височина от 32 километра от земната повърхнина. През тази година предстоят и първите проби с професионални астронавти на борда на балоните, които ще доближат разстояние от 40 километра от Земята.

По думите на създателя на компанията билетите за такова пътешестване ще бъдат доста по-евтини от предлаганите от SpaceX и Blue Origin или малко над 130 000 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР