Да пътуваш, да обикаляш света и да опознаваш нови кътчета

...
Да пътуваш, да обикаляш света и да опознаваш нови кътчета
Коментари Харесай

7 места по света, които ни е забранено да посетим

Да пътуваш, да обикаляш света и да опознаваш нови кътчета от него е едно то най-страхотните прекарвания. Всеки има своите мечтани дестинации и обичани места, на които би се прибирал още веднъж и още веднъж. Но има и други, които и да желаеме, няма по какъв начин да посетим. Ето кои са те и за какво достъпът до тях е стеснен.

Островът на змиите

Ilha da Queimada Grande, прочут още като Snake Island, е остров, част от територията на Бразилия. Той се счита за най-смъртоносния в света, а повода са неговите жители.

Както се досещаме по името му, това са змии, отровни змии - по една на всеки квадратен метър. Това е домът на над 4000 от най-отровните влечуги на света , чиято отрова е способна да разяжда човешка плът.

На това парче земя в открития океан на какъв брой 40 километра в брега има безспорна възбрана за посещаване. И повода е изцяло разумна - вероятността да умрем след захапване от змия е съвсем 100% .

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Katiah (@katiah_oficial) на Ное 22, 2018 в 8:23 PST

Зона 51

Всички сме чували за нея. Супер секретната база на американците, разположена надълбоко в пустинята Невада. Около нея се носят легенди и митове, свързвани най-много с връзка с извънземни, която се прави на територията на Area 51. А същинското й предопределение по този начин й не е станало обществено притежание, което още повече ускорява мистериозността.

Пътят към тази зона е отцепен на километри, миниран и строго охраняван. Достъпът на елементарни хора е строго неразрешен, а потреблението на смъртоносно оръжие против тях - изцяло позволено. Затова - без глупави опити.
 Снимка 426421

Спалнята на кралицата

Посещенията в Бъкингамския замък се радват на огромен интерес от страна на туристите. Но има една стая от голямата постройка, до която не е допустимо да получим достъп - покоите на Елизабет Втора .

Единственият пробив във сигурността в това отношение е от 1982г., когато мъж съумява да се вмъкне в спалнята на кралицата. От тогава ограниченията за сигурност са още по-строги, по тази причина по-добре ние да не пробваме.
 Снимка 379891

Трезорът на Coca Cola

В него се крие тайната рецепта за газираната напитка. И тя, става известно, е една от най-строго охраняваните движимости в света. Трезорът се намира в банка в Атланта, а достъп до него имат единствено двамата души.

Остров Норт Сентинел

Тук опасността идва не от смъртоносни змии, а от локалното население на този дребен остров. Племето, наброяващо няколкостотин души, живее в цялостна изолираност от останалия свят. А всеки опит на запалянковци да се приближат до брега е приветстван враждебно, със закани, които прерастват в дейности, в случай че се осмелим да навлезем на тяхна територия.

Островът, който се намира в Бенгалския залив и е част от Индия, е публично неразрешен за визити . Той тъне в тайнственост от епохи и се счита, че племето, което го обитава, съществува от към 60 хиляди години, написа Express.

North Sentinel Island: Home To The World’s Most Isolated #Tribe For 60,000 Years https://t.co/2qwQtEKFtZ … #MYSTERY #Travel #Weird pic.twitter.com/fX5AMVhS5o
— Look4ward (@Look4wardd) 7 април 2017 година
Този италиански остров във Венецианската лагуна е прочут като " кървавия " остров. Неговата история е обвързвана със гибелта на над 150 хиляди души . Те умират от чума по време на варварските нашествия в епохата на Древен Рим, след което биват изгаряни и заривани в общи гробове.

Въпреки че от това време са минали хиляди години, спомените са още живи. Земята е покрита с човешки остатъци и прахуляк от кремации. Рибари описват, че в мрежите им постоянно са се хващали човешки кости.

Смята се също, че смъртоносни болести не престават да върлуват на острова. По всички тези аргументи и да имаме някакво мазохистично предпочитание да посетим Повеглия, няма да намерим кой да ни закара с лодка до там . А и ни би трябвало особено позволение, което се издава единствено на учени и откриватели.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Alessandro Sambo (@alesambo) на Май 25, 2019 в 10:46 PDT

Пещерата Ласко

Тя се намира в Югозападна Франция и е известна със своите хиляди палеолитни пещерни рисунки на към 17 хиляди години. Тя е включена в листата на Световното завещание на ЮНЕСКО.

През 1948г. пещерата е отворена за визити, само че през 1963 е затворена, тъй като атмосферните въздействия и човешката активност въздействат пагубно на стенописите. За да не се губи туристическия интерес, на метри от пещерата Ласко се основава тъкмо нейно копие.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Lelie (@laline01) на Май 13, 2019 в 11:13 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР