Да отпадне изискването за кандидат-осиновители за деца от чужбина да

...
Да отпадне изискването за кандидат-осиновители за деца от чужбина да
Коментари Харесай

Облекчават процедурите при международното осиновяване

Да отпадне условието за кандидат-осиновители за деца от чужбина да дават уверение за подписан цивилен брак – това е една от измененията, препоръчани от Министерството на правораздаването за облекчение на процедурите при кандидатсване.
Планира се и отпадането на задължението за юридически лица с нестопанска цел да показват копие от учредителни актове или устави и удостоверения, че са регистрирани като админи на персонални данни за издаване на позволение за ходатайство при интернационално осиновяване.
Данните за брака ще се вземат от направения обществен отчет от „ Социално подкрепяне “ по непрекъснатия адрес на осиновяващите. Необходимата информация за организациите - претенденти за медиатори ще - се набира по длъжностен път от регистъра на админите за персонални данни.
Във връзка с установяване на най-подходящия осиновител за децата с местожителство в България се трансформира наличието на декларацията за удостоверение на плана за осиновяване, която претендентите за длъжни да подават всяка година. Предвижда се тя да съдържа къса информация за икономическото, общественото и здравословното положение на осиновяващия и на членовете на неговото семейство, както и характерности на детето, което той желае да осинови.
Новите разпореждания влизат в действие от 1 януари 2018 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР