Да отпадне давността за престъпления при приватизационни сделки ще поискат

...
Да отпадне давността за престъпления при приватизационни сделки ще поискат
Коментари Харесай

Отпадане на давността за престъпления при приватизационни сделки ще искат управляващите

Да отпадне отминалостта за закононарушения при приватизационни покупко-продажби ще изискат ръководещите. Това стана ясно след постоянно съвещание при премиера Борисов на водачите на партиите от ръководещата коалиция. Политическият съвет на обединението е взел решение да разпореди на парламентарните групи на ГЕРБ и на „ Обединени патриоти “ да образуват екип от адвокати, който да изготви юридически разбор и да направи оферти за законодателни промени във връзка с отпадането на отминалостта за закононарушения при приватизационни покупко-продажби.

На съвещанието при Борисов е била публично одобрена и номинация за нов здравен министър.Няколко вероятни кандидатури са били прегледани до избора на единна номинация. Предложението за министър ще бъде импортирано от премиера Бойко Борисов в Народното събрание незабавно след приемането на Бюджет 2018. Проектобюджетът също е бил една от тематиките на съвещанието при Борисов през днешния ден.

Политическият съвет на обединението е обсъждал и промени в нормативната уредба, свързани с възстановяване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите. Били са разисквани оферти за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи равнищата на шума в зимните и летните курорти, както и оферти, свързани с преместваемите обекти по плажовете. Затягането на контрола над шума и през зимния туристически сезон, както смяна на регламента за сергиите в курорти са начинания на вицепремиера Валери Симеонов, обявени от него предходната седмица.

Политическият съвет на обединението, че реализирането на 4-годишната управническата стратегия на държавното управление за първите 6 месеца се извършва в период.

Лидерите на партиите в Политическия съвет се сплотиха към извода, че съдружното болшинство е устойчиво. Правителството и болшинството в Народното събрание извършват уговорките на страната, свързани с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР