Да открием използвана дъвка, залепнала някъде по дрехите ни, е

...
Да открием използвана дъвка, залепнала някъде по дрехите ни, е
Коментари Харесай

Как да премахнем залепналата по дрехите дъвка

Да открием употребена дъвка , залепнала някъде по облеклата ни, е нещо, много неприятно. А още по-лошото е, че е много мъчно да махнем лепкавата субстанция от обичаната ни рокля или чифта деним.
 Дъвките, потреблението им след хранене и защищават ли ни от кариеси
Защо дъвката след хранене е наложителна

Но не каква да е

Все отново, положителната вест е, че вместо да изхвърлим дрехата, има способи да премахнем досадната дъвка . При това, става известно, много лесни.

Единият от разновидностите е да сложим зацапаната дреха в найлонов плик и по този начин да я сложим във фризера за няколко часа. Този способ е добър, в случай че дъвката е размазана върху огромна повърхност от тъканта. Ако пък петното е относително малко, може да сложим непосредствено върху него найлонов плик с кубчета лед - и да го задържим по този начин за няколко минути.
 Снимка 613871

След като извадим дрехата от фризера или премахнем кубчетата лед, би трябвало незабавно да изстържем петното от дъвката с не доста изострен нож. Целта е да се отстранен по-голямата част от твърдите частици дъвка. Ако не се получи, просто " замразяваме " дрехата още веднъж и повтаряме процедурата.

Друг вид е предварителното отнасяне на петното . За задачата използваме смесени в еднообразно съответствие течен препарат за съдове и бял дестилиран оцет. Разтворът се втрива деликатно в тъканта и се оставя да престои най-малко 15 минути. След това дрехата се пере по нормалния метод.
 Снимка 613872

Алкохолът също може да бъде от изгода в сходна обстановка. Просто би трябвало да напоим с него чиста забрадка, да намажем засегнатия сектор и по този начин да го оставим да подейства няколко минути, написа Oh Mymag.

За унищожаване на дъвката от тъканта оказва помощ и парата . За задачата може да използваме ютията. Засегнатият сектор е добре да бъде подложен непосредствено под парата и единствено след няколко минути дъвката може да бъде елементарно отстранена.
 Потта, потенето, петната по облеклата и по какъв начин да се оправим с тях
Как да се оправим с петната от пот по облеклата

С помощта на няколко елементарни правила

Ако пък дъвката е залепне по вътрешната част на самата пералня или сушилня , може още веднъж да прибегнем до метода с кубчетата лед - които ще я втвърдят и благодарение на тъп уред ще може да я изстържем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР