Да отглеждаш у дома големи и атрактивни растения като монстера,

...
Да отглеждаш у дома големи и атрактивни растения като монстера,
Коментари Харесай

Как ефективно да почистим листата на растенията вкъщи

Да отглеждаш вкъщи огромни и атрактивни растения като монстера, зи зи плант или разнообразни типове фикуси, несъмнено способства за по-свежия тип на дома. Както всяко друго растение обаче, и те имат потребности от характерни грижи.
 6 лечебни растения, които да отглеждаме вкъщи
6 лечебни растения, които да отглеждаме вкъщи

За да са ни постоянно на разположение

Поливането и торенето са ясни, само че може би най-пренебрегваната задача е почистването на листата им от насъбрана нечистотия и прахуляк. А тя е значима освен поради външния им тип, само че и за действието им и фотосинтезата.

Ето и по какъв начин тъкмо да го създадем. Започваме с премахване на сухи и пожълтели листа, като за задачата използваме стерилна ножица. След това забърсваме със суха микрофибърна забрадка листата, с цел да премахнем по-голямата част от насъбраната прахуляк.
 Снимка 657503

Същинското разчистване вършим по-късно. В леген сипваме хладка вода, в която навлажняваме микрофибърна забрадка. С нея забърсваме листата както от горната, по този начин и от долната страна. Оставяме растението да изсъхне надалеч от слънчева светлина.

Някои хора стигат и крачка по-натам, като придават спомагателен искра на към този момент изчистените листа. Най-екологичният метод е да натъркаме деликатно горната част на листата с вътрешната страна на кора на банан, след което да минем със суха забрадка. Растението освен ще е по-блестящо, само че и калият, манганът и цинкът от банана ще подхранят листата.
 Снимка 657504

Съществуват и профилирани спрейове за искра на листата, само че ние бихме предпочели натурални средства като банановата кора. Категорично не е целесъобразно да мажем листата на със зехтин или друго олио, тъй като те запушват порите им, предлагат Woman and Home.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР