Да отглеждаш екзотично (или просто диво) животно като домашен любимец

...
Да отглеждаш екзотично (или просто диво) животно като домашен любимец
Коментари Харесай

Животните, които няма как да превърнем в домашни любимци

Да отглеждаш екзотично (или просто диво) животно като домакински любим може да звучи ужасно. На процедура обаче нещата са много по-различни. Затова добре е да помислим добре, преди да решим да вкараме в дома си необичайно животинче или влечуго.

Вероятно сме се замисляли и за какво животни като зебрата, лисицата или тигъра по този начин и в никакъв случай не са били опитомени.

Повечето животни не би трябвало да се държат в плен, освен това освен за сигурността на хората, само че и тъй като те самите не биха могли да оцелеят. Ето и кои са най-неподходящи за развъждане в домашна среда, и за опитомяване.

Зелена игуана

Отглеждането на зелената игуана може доста да повлияе на банковата ни сметка, защото изисква много място, специфична температура и характерна диета. Освен това тези влечуги живеят много дълго, което ги трансформира в дълготраен ангажимент.
 Снимка 604121
Източник: iStock

И въпреки видимо да не наподобява по този начин, игуаните са мощни животни - биха могли да счупят човешка ръка единствено с едно придвижване на опашката си.

Чинчила

Чинчилите са сладки и очарователни. Но те са и мощно обществени същества и се нуждаят от доста внимание. По природа са любопитни откриватели и избират да изследват околната среда, в сравнение с да бъдат държани на едно място.

Скорпион

Не всички скорпиони имат отрова, способна да убие човек. Но факт е, че всички жилят, освен това мъчително - жилото им е сравнимо с това на осата.
 Снимка 604117
Източник: iStock

Най-популярният за домакински любим измежду този разред безгръбначни животни, принадлежащи към класа на паякообразните, е императорският скорпион. Като цяло не са сложни за развъждане, само че все пак съставляват евентуална опасност за деца или други домашни любимци.

Примати

Грижата за приматите постоянно може да наподобява като грижа за малко дете. Но действителността е напълно друга. Като диви животни те постоянно са нападателни, неконтролируеми, даже и когато човек поставя най-правилните грижи.

Опосум

Колкото и симпатични да са тези дребни животинки, те не биха могли да живеят затворени в лимитирана среда. В някои места по света даже е нелегално да се отглеждат като домашни любимци.
 Снимка 604119
Източник: iStock

Известно е, че вследствие на погрешно хранене развиват и метаболитни костни болести.

Змии

Вероятно прекомерно малко хора биха се наели да отглеждат змия в къщи. Но е реалност, че има сходни фенове на рисковите чувства, още повече и такива, които са избрали отровната змия. Безспорно звучи екзотично, само че си коства да се замислим какво може да се случи, в случай че влечугото успее да излезе от заграждението си.

Зебра

В предишното хората са се опитвали да образоват и опитомяват зебрите. Въпреки това обаче няма по какъв начин да ги видим в нечий двор. И за това си има основателна причина - зебрите, въпреки и да припомнят на конете, имат напълно разнообразни потребности от тях. Изискват години образование, мъчно се поддават на дресировка и могат да бъдат необикновено нападателни.
 Снимка 604120
Източник: iStock

Лисица

Безспорно лисицата е красиво животно. И даже и да ни се желае да я разхождаме в парка или да се любуваме от близко на красивата ѝ четина, едва ли в миналото бихме могли да го реализираме. Тя е прекомерно диво животно и е евентуално рискова и разрушителна. Освен това излъчва мощна, неприятна миризма.

Тигър

Наистина звучи вълнуващо да отглеждаме тази гигантска котка като домакински любим. Но това ще си остане единствено в областта на фантазиите. Защото може да извадим котката от джунглата, само че не може да извадим джунглата от котката. С други думи, просто няма по какъв начин да ограничим тигър да населява само дома или двора ни, написа Stars Insider.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР