Да отгледаш дете е огромна инвестиция на време, емоции и,

...
Да отгледаш дете е огромна инвестиция на време, емоции и,
Коментари Харесай

Колко време родителите трябва да издържат децата си

Да отгледаш дете е голяма инвестиция на време, страсти и, естествено, пари. Идва обаче един миг, в който дребните към този момент са огромни и би трябвало да се оправят сами в живота - да си заплащат сами сметките, вноските по заемите и лизингите, екскурзиите и по този начин нататък. Кога се случва това?

Отговорът на този въпрос доста зависи от това дали питате децата, или родителите, излиза наяве от национално представително за Съединени американски щати изследване на Bankrate, представено от CNN.

Какво мислите вие?
анкета
Кога децата би трябвало да стават финансово самостоятелни от родителите си?
Още на 18 години На 19-24 години На 25-29 години След като навършат 30
Още на 18 години

На 19-24 години

На 25-29 години

След като навършат 30

Детайли : Представителите на Поколението Z (18-26 години) в изследването на Bankrate считат, че е обикновено мама и тати да им заплащат наема до момента в който не станат на 23 години. Техните родители, баби и дядовци обаче считат, че това би трябвало да се случи на 21-годишна възраст.

Младежите чакат до 21-вата си година да не заплащат сметки и вноски по кредитни карти, възрастните считат, че това е редно да завърши още на 19.
 Как да станете по-богати от своите родители: 7 съвета
Как да станете по-богати от своите родители: 7 съвета

Живейте без задължения, мислете първо за вашите финанси

Близо 70% от родителите с пораснали деца признават, че са правили финансови жертви поради тях. При една трета от тях те са били " обилни ".
В 51% от случаите са потърпевши парите " за черни дни ". В 49% е била лимитирана опцията на самите родители да обслужват отговорностите си. 43% са давали от средствата, заделени за пенсиониране.
Най-често от залъка си лишават родителите с най-ниски приходи.

Контекст : По данни на Pew Research от юли 2022 година към половината американци на сред 18 и 29 години към момента живеят с най-малко един родител.
 Защо децата на богати родители печелят повече пари от тези с безпаричен генезис?
Защо децата на богати родители печелят повече пари от тези с безпаричен генезис?

Проучване дава отговор

Въпросът " Защо? " поражда разнообразни тълкования. Факт е, че цените на жилищата са извънредно високи и младежите през днешния ден срещат доста по-големи компликации в придобиването на личен дом спрямо предходните генерации, само че е и факт, че представителите на Gen Z съгласно голям брой проучвания са доста по-слабо независими спрямо родителите си по времето, когато са били на същата възраст.

В прав текст: " Уверете се, че помощта ви е в границите на вашите благоприятни условия и ясно подчертайте какви са нейните параметри. Това да окажеш помощ не значи да връчиш празен чек. Добре е да е ясно какъв брой пари давате или в какъв период ще е вашата поддръжка ", разяснява старши анализаторът в Bankrate Тед Росман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР