Да оставим Гешев да се къпе в славата на шпионските

...
Да оставим Гешев да се къпе в славата на шпионските
Коментари Харесай

Гешев разкри цяла шпионска мрежа, но Мата Хари от спалнята на премиера - не

Да оставим Гешев да се къпе в славата на шпионските разкрития и да погледнем на историята от различен ъгъл. Онзи, за който основният прокурор по никакъв начин не обича да му се припомня.

Всички разузнавания в света придават изключително значение на работата с агентурата. Но актуалните служби все по-малко се интересуват от информация от оперативни източници и сътрудници от типичен вид. Трудоемка работа, със съмнителни резултати. Важни са им сътрудниците за въздействие в оперативно забавната властова среда, които на професионален език се назовават още „ изключително защитавани източници”, а на диалект в съветските служби – „ положителните идиоти “. Те могат да въздействат на процесите в една страна, на вземането на решения и реализирането на планове, които обслужват ползите на други страни и кръгове.

Русия сигурно има интерес да научава тайните на други страни, включително и на

България. ФСБ (службата-наследник на КГБ) и ГРУ (Главното разследващо управление) имат усъвършенствана Система от механически средства, която им разрешава да организират оперативно-проучвателни мероприятия в мрежата, да държат под око хиляди и хиляди телефони, да получават във всеки един миг информация от мрежата от камери в целия свят и прочие В момента работи „ СОРМ 3 “, която е на равнището на новия „ Ешелон “ на Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия, на китайския „ Златен щит “ и прочие

Агентите за въздействие заемат водеща роля в шпионските игри.

Името на някогашния министър председател Андрей Луканов е свързвано от някои с Руското военно разузнаване. Логично. Той бе индивидът, който имаше въздействие да дефинира за прочут интервал пътя, по който ще поеме България след ерата на Варшавския контракт и Съвет за икономическа взаимопомощ. Запазването на съветското въздействие у нас посредством планове в стопанската система също бе по силите му. Тези ползи и конфликта в задкулисието поради тях доведоха да неговото ликвидиране.

Мястото му не е останало незаето. Един от значимите играчи е Ахмед Доган, който и до момента се слави като човек с въздействие, който съветските служби не биха изпуснали. И не са.

По време на Втората международна война сътрудник на въздействие на руските служби е бил митрополит Стефан. Влиятелен човек с доста връзки в царския двор и държавното управление, също и в дипломатическите среди. Съгласява се да работи за Москва против обещанието, че след войната руснаците ще го създадат патриарх на БПЦ. Както и става. Екзарх Стефан е бил сътрудник също на британците, на швейцарците и даже на Белград, настояват някои историци.

През 2015 година Йордан Бакалов, някогашен началник на вътрешната комисия в Народното събрание и някогашен длъжностен министър на вътрешните работи, е назначен за шеф на работа „ Военна информация “. Започва промени, като една от тях е обвързвана с работата по съветското направление. След няколко месеца е отхвърлен. За задачата в Народно събрание е гласувана специфична корекция в закона, станала известна като „ поправката Бакалов “… Това става по персонално предписание на Борисов. Защо? – Гешев да си отговори.

Оттогава военното ни разузнаване е взето на ръчно ръководство от кръга #Кой, това ще ви каже всеки чиновник във " Военна информация ".

Доказателствата…

Пеевски се погрижи да се замажат следите от присъединяване на съветската банка ВТБ, близка до Путин, във фалирането на КТБ. Същата ВТБ, която имаше дял в КТБ, само че вместо да избави банката се включи в далаверата с придобиването на Виваком за 300 млн евро и препродажбата на компанията за 1,3 млрд евро. Кой може да свърши сходно нещо, с изключение на хора с огромно въздействие?

Пеевски реши да придобие цех „ Дунарит “ в Русе. Борисов и министрите Горанов и Караниколов се хвърлиха да му оказват помощ. Включи се, несъмнено и прокуратурата. Първо посредством Цацаров, по-късно с Гешев. „ Дунарит “ не им бе задоволителен, посегнаха на цели браншове от военната индустрия на страната в услуга на съветската военна промишленост. Тогава предприемачът от сектора Емелян Гебрев се трансформира в спънка. И се извърши атентат против него, синът му и техническия шеф на „ Дунарит “. Бяха отровени с „ Новичок “. Разследването от българска страна бе крито и спирано неведнъж. Дори когато се знаеше сигурно, че съветските служби стоят зад опита за ликвидиране, прокуратурата продължи да приказва нелепици от сорта, че били яли рукола, някакви салати и пили кафе от кафемашина…

Кой прикрива години наред това гнусно закононарушение? Властта и прокуратурата. Чрез сътрудници за въздействие, несъмнено. Иначе щеше ли Цацаров да подпише контракт с съветския си сътрудник Чайка българските прокурори да се образоват в Москва? Днес Гешев акцентира, че някой от арестуваните по шпионския скандал, били учили в Русия. А той и негови сътрудници къде придобиваха „ скъпи “ познания?

Агентите за въздействие на Москва осъществиха съветския план „ Турски поток “ и заплатиха за тръбите през България 3 млрд лв.. В резултат към този момент получаваме съветския газ през Турция…

Изкуствено реанимираният неведнъж план АЕЦ-Белене е също част от работата на сътрудниците за въздействие, намиращи се най-високо във властта.

А белким военният министър не направи всичко допустимо да се ремонтират у нас и в Русия овехтяла руска техника? За стотици милиони. Това не е ли услуга по силите само на сътрудник за въздействие? Иначе Каракачанов е родолюбец и пазач на военните секрети. Него мъчно ще го 4пробият " и след петата ракия или водка…

Присъщо на самовлюбените персони е желанието им да блеснат и да влязат в историята приживе. Да станат очевидци на личния си успех, да получат всенародно и интернационално самопризнание – да вземем за пример от Лондон, Вашингтон или Брюксел. В психиатрията това се преглежда като признак на психическо разстройство — най-често на комплекса за параноята. Мания за великолепие. Никой не е застрахован, само че някои са изключително усърдни. Комплексите за непълноценност постоянно раждат мании за великолепие в уродлива форма. Това може да се прочете даже на лицето, - споделя проф. Ломброзо, за който Гешев би трябвало най-малко да е чувал.

И Гешев, кои са огромните секрети на шибаното военно министерство, дето не ги знаят и кокошките? Модерното превъоръжаване? Това и за анекдот не става. Ако има нещо скъпо за изплъзване, това са мафиотските планове на сътрудниците за въздействие – българските управници. В тях се вгледай, в случай че ти стиска. Но си част от тях и не става, нали. Мъка, Гешев, тъга...

Няма кой да повярва на основния прокурор, откакто се пъчи по какъв начин разкрил цяла мрежа съветски шпиони, а една Мата Хари, дето снима пачките и златото в борисовата спалня не може. Смешно е.

Борис Петков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР