Да очакваме ли бум на летните вируси заради опасните горещини

...
Да очакваме ли бум на летните вируси заради опасните горещини
Коментари Харесай

Летните вируси в жегата: Какви са симптомите и как да се предпазим от инфекции?

Да чакаме ли взрив на летните вируси поради рисковите горещини и по какъв начин да се предпазим от тях?

„ Нормално е през летните месеци да се популяризират чревните инфекции, защото високите температури разрешават на бактериите по-лесно да се развъждат. Има риск, само че значимото е човек да съблюдава добра хигиена на ръцете, прилагане на дезинфектанти “, сподели в „ Тази заран “ епидемиологът доктор Христиана Бацелова.

„ Особено незабавно е, когато става въпрос за деца “, уточни проф. Ива Христова

По морето рискът е по-голям предвид на това, че има скупчване на доста хора. Възможно е и да не се съблюдават разпоредбите за хигиена в обектите за хранене. Затова би трябвало да се внимава къде се употребява храна, посъветва епидемиологът.

Какви правила е добре съблюдаваме, с цел да не тичаме от плажа в болничното заведение?

„ Има риск и за по-малките деца, както и за хората над 65-годишна възраст за по-тежко преболедуване на тези чревни инфекции “, разяснява доктор Христиана Бацелова.

Обикновено тези инфекции стартират с повръщане. Може да има и единствено диария, а и двете в композиция. Може да има изнемощялост и повишение на температурата.

Д-р Христиана Бацелова също по този начин посъветва хората да се пазят от ухапвания от комари поради риска от западнонилска тресчица.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР