Да очакваме ли България да предостави военна помощ за Украйна? Цялата

...
Да очакваме ли България да предостави военна помощ за Украйна?
Цялата
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Русия губи по един боен батальон дневно

Да чакаме ли България да даде военна помощ за Украйна?

" Цялата тази полемика се организира в един подтекст, в който е безусловно ясно, че имаме една страна, която е агресор и преследва своите имперски планове и желае да подчини друга страна, и да я завладее напълно. Имаме жертва на тази експанзия - един народ, който се бори за своята независимост и самостоятелност.

От първите дни на войната всички демократично мислещи хора взеха решение да оказват помощ по всякакъв начин на Украйна ", сподели някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че Украйна има потребност от избран тип помощ и нашата страна може да ѝ окаже такава.

" Трябва неотложно да предоставим военна помощ на Украйна, с цел да ѝ помогнем да се отбрани от тази експанзия. Това, което аз чакам, е да има решение на Народното събрание. Това решение би трябвало да се задоволително ясно и да не лимитира избрани типове военно-техническа помощ .

Г-жа Нинова доста ясно е декларирала своята позиция, тя не може да наруши волята на Народното събрание ", добави проф. Тагарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Като акцентира, че той би желал това решение да се вземе с намерено гласоподаване.
 Тагарев: Руска теза е, че даването на оръжия за Украйна е замесване във войната
Тагарев: Руска теза е, че даването на оръжия за Украйна е замесване във войната

Той прикани депутатите да вземат решение за това

" Трябва да е ясно кой къде седи. Стана ясно, че в България има доста мощни ползи, които пазят ползите на Кремъл. Бих желал да схвана къде стоят нашите избраници и всеки един от тях. Това, което е най-важно за Украйна, са муниции, главно артилерийски муниции, снаряди за ракетни системи ", разясни някогашният министър на защитата. По думите му ние към момента поддържаме самолетите Су-25.

" Г-жа Нинова съобщи, че ние изпращаме въоръжение за 50-60 страни , измежду които не попада Украйна. Не би трябвало да изключваме, че част от купувачите на това въоръжение да го дават на въоръжените сили на Украйна ", разяснява проф. Тодор Тагарев.А България в никакъв случай не е произвеждала танкове.

" Загубили сме огромна част от потенциала да правим ремонтни действия. Много е комплицирано да бъде превозен един танк или една бронирана машина с наземен превоз. Но може да ремонтираме елементи. Краен вид е да ремонтираме цели платформи ", добави той.
 Тагарев: Целта на Путин е цяла Източна Украйна
Тагарев: Целта на Путин е цяла Източна Украйна

Крайно време е към този момент с изключение на еластичност, европейските водачи да показват към този момент и решителност

И напомни, че Т-72 са танковете, които Полша и Чехия към този момент предоставиха на Украйна. Страната ни също разполага с такива танкове.

Според него обединението ще оцелее и ще предоставим военна помощ на Украйна.

" Русия губи по един милитаризиран батальон на ден, самолети, хеликоптери. В последните седмици доста свободно съветски държавни ръководители и съветските медиите приказват за потреблението на нуклеарно оръжие . Това е симптом на уязвимост. Много хора осъзнаха, че Русия няма по какъв начин да победи в тази война, която стартира ", безапелационен е той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР