Да ни дояжда някаква храна по никое време без причина

...
Да ни дояжда някаква храна по никое време без причина
Коментари Харесай

Внимавайте с тези ''полезни'' храни! Разболяват ни без да разберем!

Да ни дояжда някаква храна късно без причина (без глад) не е някаква необичайност. Случва се на всеки, даже на тези, които на пръв взор съблюдават фанатично хранителен режим и не си разрешават да прегрешват с храна. 

Виж още: БЕЛИ храни, които са нездравословни за здравето ни

Има обаче храни, от които в действителност ни се дояжда нещо нездравословно - чипс, пица, вафла, без те на пръв взор да са нездравословни. Причината за това е съотношението сред захар, мазнини и сол в тези сякаш потребни храни, твърди Тамара Уилнър, диетолог. Тази съразмерност може да залъже мозъка ни, че не сме сити и по този начин да продължим да ядем, въпреки че обективно няма потребност.

Виж още: Диетата на Адел, с която тя смъкна 45 кг.! Ето разпоредбите ѝ в елементи!

" Следващият път, когато си купувате доматен сос, нарязан самун или даже горчица, погледнете етикета на продукта и ще се изумите какъв брой доста захар има в тях. Именно тя, в композиция с мазнини и сол, прави по този начин, че да ни се хапват сладки неща - бисквити, вафли, торти или пък чипсове, снаксове и други ", изяснява тя. Храните, с които би трябвало да внимаваме, по думите на диетолога, са всички сосове, дресинги за салати, хлябове, мюсли закуски и протеинови вафли.

Виж още: За бакшиша, намеците и храната: Какво да знаем, когато пътувате в страна с друга просвета?

Какво предлага? Да внимаваме, до момента в който ядем! Дори и да ни се яде нещо нездравословно, да си го вземем и изядем, само че без да се разсейваме с нещо друго. Нека сетивата ни да са отдадени на храната. Ако въпреки всичко желаеме да се ограничим с нездравословните храни, когато ни се прияде нещо нездравословно, да се разсеем незабавно с нещо - филм, видео, четене, някаква физическа интензивност. 

Виж още: Зодиите, които са факири в кухнята

Ключът съгласно Уилнър е салдото в диетата ни - дано тя има задоволително от всички макро и микронутриенти, а въглехидратите да са с постепенно освобождение - зеленчуци и пълнозърнести артикули.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР