Да! Нека познаем Господа, нека се стремим да Го познаваме.

...
Да! Нека познаем Господа, нека се стремим да Го познаваме.
Коментари Харесай

„Думи на надежда“ с послание за настъпването на пролетта

„ Да! Нека познаем Господа, дано се стремим да Го познаваме. Той ще се появи несъмнено, както зората и ще пристигна при нас, както дъждът, както пролетният дъжд, който напоява земята “ -от кн. на оракул Осия 6:3

Този откъс избра свещеник Живко Тончев за деня, в който означаваме настъпването на пролетта за своята графа „ Думи на вяра “ по Дарик Югоизток.

„ Пролетта е превъзходен сезон, в който всичко се съживява. А за това са нужни слънчевата светлина, топлота и живителните потоци на дъжда. Светите трудове ни демонстрират, че по същия метод и Господ идва при нас за ни напои. Знаем, че когато едно растение е напоявано, то пораства, развива се, става потребно. Библията, споделя, че би трябвало да се стремим да познаваме Господа. Всеки рационален човек си задава въпросите за живота, за неговия смисъл, дали има други форми на живот… Учените ни оферират две хипотези – еволюционната доктрина и интелигентния дизайн. И колкото повече се развива науката, толкоз повече се приближава до теорията за интелигентния дизайн. Наблюдаваме, че нищо не се самозаражда инцидентно. Сградата има проектант и строител, книгата – създател, машината – инженер-конструктор “, разяснява свещеник Живко Тончев.

По думите му, през днешния ден към момента се приказва за теорията на огромния гърмеж, само че всеки гърмеж приказва за случайност и даже безпорядък, до момента в който във Вселената следим идеален ред и естетика.

„ Всяка планета е с избрана маса, размер, магнитно поле, несъмнено разстояние една от друга, подредени в галактики, клъстери. А какво да кажем за микрокосмоса – всяка живо създание, растение си има несъмнено ДНК, код в който са заложени и развиването, устройството, приликите и формата за битие. Затова и деятел Павел написа: Творението, ясно приказва за Твореца “. И точно това е един от методите, по които можем да познаем Господ – посредством творението, в което виждаме Неговото великолепие, премъдрост, само че и Неговата грижа, осигурявайки ни всичко за нашето битие и приятност “, споделя още свещеник Тончев.

Как да разпознаем Божията грижа и по какъв метод, можем да стигнем до по-голямото Му познаване, чуйте от свещеник Живко Тончев в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР