Да не се внася бюджет на този етап бе единственият

...
Да не се внася бюджет на този етап бе единственият
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Ако няма нов бюджет до пролетта, ще изпуснем шанса за еврозоната

" Да не се внася бюджет на този стадий бе единственият верен ход, тъй като в случай че бе влезнал постоянен бюджет, щеше да се стигне до голямо наддаване. Първо от „ Промяната ”, след това от Българска социалистическа партия допускам и тогава другите партии като ГЕРБ, щяха да бъдат принудени и те да наддават ". Това съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков пред Нова телевизия.

Има две аргументи, с цел да считаме, че постоянен бюджет би трябвало да пристигна напролет. Някъде края на март, началото на април е лимитът. За да влезем в еврозоната, на нас ни би трябвало постоянен бюджет. А решенията за влизане в еврозоната стават пролетта. И от тази позиция това значи постоянно държавно управление. Не постоянен бюджет със служебно държавно управление, а постоянен бюджет с постоянно държавно управление, сподели Дянков.

Ако изпуснем прозореца март-април, автоматизирано ни забавят с 2 години. Вместо да се приказва за януари 2024 година, ще се приказва за януари 2026 година, добави някогашният министър.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР