„Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да

...
„Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да
Коментари Харесай

Борисов към министрите: Да не се успокояваме от резултатите, необходими са още приходи в бюджета

„ Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да работим, би трябвало да съберем повече приходи”.

Така министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила разяснява на днешното държавно съвещание данните за касовото осъществяване на държавния бюджет и на главните индикатори на консолидираната фискална стратегия за първото полугодие на 2017 година, оповестиха от държавната пресслужба. Според информацията, импортирана от министъра на финансите, салдото по КФП на касова основа към месец юни 2017 година е позитивно в размер на 1 746,7 млн. лева (1,8% от прогнозния БВП). Посочено беше, че по предварителни данни за месец юли то се усилва на близо 2 милиарда лева или към 2% от Брутният вътрешен продукт.

По думите на Борисов, когато има непоклатимост в политическата среда и съгласуваност в дейностите на приходните организации, службите и прокуратурата, идват и резултатите. „ Не го споделям с укор. Всяко разлюляване в страната става парадайс за контрабандата”, уточни министър-председателят, като даде образец с понижените доходи по време на служебното държавно управление.

Той съобщи, че ще продължи дейната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, тъй като тези средства са нужни за доста браншове, за съфинансиране на европроектите и за планове за възстановяване на градската среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР