Да не се използват IT експертите за предстоящите избори, които

...
Да не се използват IT експертите за предстоящите избори, които
Коментари Харесай

ДАНС иска смяна на IT-експертите за машините

Да не се употребяват IT специалистите за идните избори, които до момента са работили с машините по цивилен контракти с ЦИК е предложила Държавната организация “Национална сигурност ” (ДАНС), научи “Труд ” от свои източници в организацията.
От ДАНС са предизвестили ЦИК с писмо, че присъединяване на въпросните компютърни експерти основава сериозен риск от компрометиране на изборния развой. Писмото е получено в ЦИК в понеделник вечерта – на 22 август.

На 16 август “Труд ” разгласява просторен материал със заглавие: “Машините си имат партия ”, в който се оповестява, че IT-експерти, свързани с Политическа партия и Демократична България, назначава ЦИК, с цел да конфигурират софтуера на машините за изборите. Източници на “Труд ” от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че обявата ни е провокирала извънредно внимание измежду сътрудници на ДАНС, които са създали изследване на изнесените обстоятелства и на 22 август са изпратили писмо на ЦИК с констатации за рисковете, които би основало назначението на подвластните от партийни ползи IT-експерти, които вземат участие в генерирането на изходния ключ за машините, както и в параметрирането им – т. е. в инсталирането на демоверсия на електронна бюлетина. Любопитна детайлност е, че за образованието на въпросните компютърни експерти са платени 150 000 лева

Източник: Труд
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР