Да не плашим населението за мигрантите и в същото време

...
Да не плашим населението за мигрантите и в същото време
Коментари Харесай

Борисов повтори: ЕС да затвори границите си за мигранти – веднага

Да не плашим популацията за мигрантите и в това време да бъдем единни, прикани Бойко Борисов в Народното събрание, където дойде незабавно поради декларация на Корнелия Нинова, че министър председателят не е уведомил никого с каква позиция отива на изключителната среща в Брюксел тази неделя, когато ще се разисква пакет от ограничения на европейско равнище за справяне с мигрантите.

Борисов удостовери, че ще упорства за неотложно затваряне на външните граници на Европейски Съюз и преразглеждане на статута на към този момент признатите мигранти - тези от страните с войни да останат в лагери отвън Европейски Съюз до края на споровете, а икономическите мигранти да бъдат върнати в страните, откъдето са тръгнали, а не в тези, от които са влезнали в Европейски Съюз.

" Тук позицията ни е национално виновна и на всички е ясна ", сподели той и за следващ път напомни, че е поддържал тази позиция на всички срещи на Съвета на Европейски Съюз и е предупреждавал останалите водачи на Европейски Съюз, че ще стигне до тук.

" Те тогава ми обясняваха, не имаха вяра, хуманността на Европа преди всичко и така нататък То несъмнено Европа е най-хуманната в това отношение. Ако си спомняте добре, за първи път аз споделих, че би трябвало да създадем центрове за леговище и сигурност отвън територията на Европейски Съюз, наоколо до споровете. Една част от сътрудниците ме упрекнаха, че това било в интерес на Турция, било в интерес на тези, които се бият в Сирия. Да, само че в Йордания има 2 милиона бежанци и те не са в Европа, ние плащаме за това, Европейският съюз ", продължи Борисов.

Първа точка: Незабавно затваряне на външните граници на целия Европейски Съюз

" Първа точка на това, което постоянно съм защитавал, е неотложно прекъсване, затваряне на външните граници на целия Европейски Съюз ", акцентира Борисов и добави: " Той (ЕС – б.р.) не е единствено Гърция, България и Италия, той е и Испания, а и от север влизат (мигранти). Да се влага колкото би трябвало в кораби, граничари, Фронтекс в случай че би трябвало да се направи обща гранична полиция, само че тя самата дума " бежанска вълна " значи вълна. Всички имаме опит в последно време с наводненията и знаем, че първо би трябвало да се спре вълната, а по-късно би трябвало да се разчиства, да се ремонтира, да се оказва нужните помощи на бедстващите. Същото сега съставлява Европа ", обясни Бойко Борисов.

Мигрантите да бъдат настанявани в центрове отвън Европейски Съюз

След което още веднъж повтори: " Първа точка, която ще пазя (на срещата на Европейски Съюз за миграцията), и която ще упорствам да се одобри - неотложно да се затворят външните граници. На КПП-тата да се позволяват единствено лица, бягащи от войната. Войната, която ние в нашите съюзи дали с причина, дали не, дали с цел да смъкваме диктаторски режими или не, само че директно сме взели участие, и би трябвало да си платим за това. Плащането става обаче в центрове отвън Европейски Съюз - в Либия, в Йордания, в Турция. И по тази причина съглашението с Турция би трябвало да работи, в противоположен случай за България има риск ", акцентира министър председателят.

Очаквам на срещата Тръмп -Путин през юли да се постави завършек на войната в Сирия

" Цели страни, цели систематични партии се тресат сега от тази обстановка, в която сами се вкараха. Ние не сме взели участие в нито една война. В Сирия, се бият и турци, и руснаци, и американци, французи, англичани… И когато мяташ ракети, били те умни и красиви, или не толкоз, когато по новините виждаме постройките в Сирия по какъв начин наподобяват, то няма цяла постройка. Няма детски градини, няма учебни заведения, няма нищо, само че то е същото и в Ирак. Да, минаха 15 години, Тони Блеър се извини, само че това не възвърне Ирак и няма да го възвърне. Същото е в Афганистан, да не приказваме за Либия. Износът на народна власт, която направихме ние, като част от НАТО и Европейски Съюз, се оказа цялостен неуспех. Затова дипломацията се провали и аз персонално чакам юли месец на тази среща сред Тръмп и Путин най-накрая да се постави завършек на тази война в Сирия ", уточни Борисов.

Мисля в неделя да не подписваме нищо, да го кажа като позиция

Ще упорствам за оптимален толеранс и разсъдък. Мисля в неделя да не подписваме нищо, да го кажа като позиция, заяви за желанията си Борисов на депутатите.

Тази неделя в Брюксел ще има неофициална среща на десетина европейски водачи, която да съгласува общи позиции за срещата на върха в края на другата седмица.

Много сме създали за година и половина, имаме нулева миграция и съм подготвен на закрито съвещание да ви дам данни какъв брой кораби сме върнали, а те не са малко, даде образец Борисов.

След разразилата се свада сред Българска социалистическа партия и " Обединени патриоти " той съобщи, че на драго сърце ще идва да осведоми Народното събрание, само че не му харесва истеричният звук на опозицията.

Българска социалистическа партия е срещу съглашение пари против връщане на мигранти

Преди това Корнелия Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия ще се опълчи на съглашение пари против връщане на мигранти, каквото съгласно нея предлага Германия.

Нинова означи, че Европа се раздира от несъгласия по тази тематика. Засега обществено е оповестено едно допустимо предложение, което идва от Германия - да се подпишат двустранни съглашения с страни като България, Гърция, Италия, сходно на това ЕС-Турция, а то е пари против приемане на мигранти, сподели Нинова.

По думите ѝ никой не знае какво ще се случи на срещата на върха и каква позиция ще изрази нашият министър председател. " Ако се съгласи на съглашение пари против изпращане от Европа назад в България на мигранти, ние ще се противопоставим изрично ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

" С какво решение отива министър председателят на тази среща? Има ли решение на Министерския съвет? ", попита Нинова и се обърна към групите на ГЕРБ и " Обединени патриоти " и ГЕРБ с въпрос: " Вас някой пита ли ви? ".

" Някой въобще в залата знае ли какво ще съобщи Борисов на тази среща за България и за българския интерес ", продължи Нинова и попита дали България ще одобри назад мигранти, минали за първи път българската граница.

Другият ѝ въпрос беше вярна ли е информацията във френски вестник, че на срещата на върха в София са обсъждани опциите за отваряне на бежански лагери в страните от балканския район.

Вече всички огромни водачи признават, че Европа сгреши като отвори порти освен за бежанци от Сирия, само че и за стопански бежанци, сподели Нинова, съгласно която в основата на тази политика стоеше госпожа Меркел и през днешния ден тя е подложена на голям напън и рецензия от сътрудниците си.

Вие казвате - да поканим бежанци да ни решат демографските проблеми, ние споделяме - дайте да предприемем ограничения за български фамилии и младежи, сподели Нинова и добави, че " най-главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в голям бежански лагер, самобитна буферна зона сред зони на спор и Шенгенската зона ".

Според Нинова вместо за интеграция, пари би трябвало да се дават за връщането там, откъдето са пристигнали незаконните имигранти.

Волен Сидеров уличи Нинова, че повтаря негови тези

Лидерът на групата на " Обединени патриоти " Волен Сидеров съобщи, че Българска социалистическа партия няма учредения да подлага на критика днешното държавно управление точно по тематиката мигранти. Той уличи Нинова, че повтаря едно към едно негови тези.

" През цялото време на съществуването си партия " Атака " е предложила неща, които вие от Българска социалистическа партия отхвърляхте, в това число по тематиката с мигрантите. Когато предлагахме построяването на оборудване, вие бяхте срещу. Спомням си по какъв начин от тази естрада говорихте, че това не е европейска процедура ", съобщи Сидеров.

" Чудех се къде сте през всичкото това време, в което отсъствате от залата. Вие очевидно сте се запознавали с моите изявления, текстове и слова, както и с внасяни законопроекти ", разяснява Сидеров. Той предложи на Нинова да чете повече и да се приготвя по-добре. " Можете да си коригирате предлагането за лятна почивка, може би ви е нужна почивка, с цел да почетете малко повече. Аз съм за това да работим през лятото, само че на вас ви е нужна, с цел да почетете повече и да дойдете по-подготвена на есен, с ария ", обърна се той към водача на Българска социалистическа партия.

Идването на мигранти в Европа не е естествено събитие, то беше инспирирано, финансирано, насочвано от Съединени американски щати, с цел да бъде Европа омаломощена, съобщи Сидеров и се обръна към Ниножова с думите: " Причините са във Вашите другари, Вие постоянно се срещате с американския дипломат. Дали един път го запитахте, за какво Америка водеше такава политика, да изпълни Европа с незаконни мигранти? ".

По думите му сегашният поврат в позицията на европейските водачи е вследствие на публичното мнение в техните страни, само че пък в това отношение България била за образец.

Оградата стартира по самодейност на " Атака " през 2013 година, в България въпросът е решен, сподели Сидеров.

Според него предлагането на премиера Бойко Борисов за затваряне на всички външни граници на Европейски Съюз е удачно.

Волен Сидеров изясни, че в никакъв случай не е имало процедура министър председателят да среща Народното събрание с това, което ще приказва на интернационалните срещи. Сидеров не си спомня Сергей Станишев да е идвал в Народното събрание да среща депутатите с позициите си. Като парламентаристи имате цялостната опция да задавате въпроси по всички тематики, обърна се той към левицата.

В отговор Корнелия Нинова съобщи, че и средата в Европа, и ситуацията в България изискват държавническо, отговорно, а не партийно мислене. Съжалявам, че в този виновен миг вие оставате на нивото на партийните си ползи и отбрана на държавното управление, а не на националния интерес и отбрана на българския народ, сподели Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР