Да, надали има съвременен човек, който да не е чувал

...
Да, надали има съвременен човек, който да не е чувал
Коментари Харесай

12 нeвepoятнo пoлeзни пpoдyĸтa нa Gооglе, ĸoитo дopи нe знaeтe, чe cъщecтвyвaт

Да, едва ли има актуален човек, който да не е чувал за Гугъл. Това важи и за едни от най-популярните артикули на интернет компанията, като Gmail и Гугъл Maps, които се употребяват на всички места по света всеки ден.

Гугъл обаче има доста по-голям набор от услуги и функционалности, за които доста хора не са чували. В същото време те могат да бъдат доста потребни. Ето и няколко образци за такива:

Гугъл Keep  - това е приложение за напомняния и бележки, което работи както на десктоп устройства, по този начин и на мобилни такива.

Аларми  - всеки може да настрои таймер посредством Гугъл, като напише съответен час в браузъра и по-късно изпише " timer ".

Гугъл Sky  - тази функционалност разрешава да изследвате далечните елементи на Вселената като употребява фотоси от спътници на НАСА.

Гугъл Books nGram Viewer  - опцията разрешава съответни думи да бъдат търсени в 5,2 милиона оповестени сред 1500 и 2008 година книги.

Гугъл Translate  - преводачът има функционалност за изписване на думи, букви и знаци на ръка.

Гугъл Input Tools  - функционалността дава опция да пишете на над 80 разнообразни езика, без да е належащо да бъде конфигурирана специфична клавиатура за задачата.

Гугъл Scholar  - този артикул оказва помощ за по-лесното търсене на информация в професионални журнали и документи.

Гугъл Arts&Culture  - тук могат да се преглеждат творби на изкуството, изложени в най-големите музеи по света.

Гугъл Trends  - функционалността оказва помощ да се види какво потребителите на Гугъл търсят посредством браузъра всеки ден.

Гугъл Express  - посредством него могат да се вършат поръчки на храна, електроника, книги и други артикули в границите на един ден. Опцията обаче е налична единствено в Щатите.

Sound Search  - тази алтернатива работи като по-познатия Shazam, като ви оказва помощ да откриете името на песента, която слушате.

Още звуци  - Гугъл има азбучник със звуци на животни. За да ги чуете, би трябвало единствено да напишете " animal sounds " и по-късно да добавите наименованието на животното.

 

money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР