Да живееш дълго е цел за много от нас. Добрата

...
Да живееш дълго е цел за много от нас. Добрата
Коментари Харесай

10 признака, че ще живеете дълго

Да живееш дълго е цел за доста от нас. Добрата вест е, че XXI век е времето с най-голяма продължителността на живота

Броят на столетниците е максимален от всеки път, написа

През 2015 столетниците на земята са били 417 хиляди, а се чака, че през 2050 ще бъдат към 3,7 милиона. Имате ли шансове да сте един от тях, проверете с тези няколко знака:

1. Вие сте душата на компанията.

Според изследване на Кралския институт на Швеция, общителните хора са 50% по-малко склонни да развият деменция. Проучени са 500 мъже и дами над 78 години, които разказват себе си като хора, които не се стресират елементарно. Мозъкът им е по-буден заради ниските равнища на кортизол “хормона на стреса”. Ако желаете да намалите равнищата на кортизол: медитирайте, пийте черен чай и спете на обяд.

2. Бягате 40 минути дневно.

Учени в Калифорния откриха, че в случай че хора на междинна възраст вършат единствено това - даже за към 5 часа на седмица - живеят по-дълго. Д-р Елиза Чакраварти от Медицинския университет в Станфорд споделя “Това, което ни изненада е, че спортуващите освен се разболяват по-рядко от сърдечни заболявания, само че и развиват по-рядко рак, неврологични заболявания и инфекции. Аеробните извършения поддържат имунната система млада. Ако бягате, даже и 20 минути дневно или практикувате друга физическа интензивност, помагате за здравословното си състояние”.

3. Обичате малини с овесена каша.

Повечето американци употребяват 14 до 17 грама фибри дневно, единствено 10 грама понижават със 17% риска от сърдечно съдови проблеми.

4. Чувствате се 13 години по-млади.

Да се чувствате по-млади е директно обвързвано с положително здраве и дълъг живот, съгласно Джаки Смит, професор по логика на психиката в Университета в Мичиган. Това чувство покачва оптимизма и мотивацията за превъзмогване на провокации, което води до понижаване на напрежението и усилване на имунната система.

5. Използвате модерните технологии.

Имате профил в обществените медии, споделяте усещания, поддържате връзка с други връстници или хора със сходни ползи. Много хора от третата възраст изпращат имейли, търсят информация в Гугъл, намират остарели другари. Общуването с познати, другари, държи мозъка ви млад и безсънен.

6. Менопаузата ви стартира след 52 години.

“Жени, които късно навлизат в менопауза, по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания” твърди доктор Мери Джейн Минкин, клиничен професор по акушерство, гинекология и репродуктивни науки в медицинския факултет на университета “Йейл”.

7. Броите си калориите.

Хора, които одобряват от 1400 до 2000 калории дневно имат по-млад дух, също така сърцето им действа като на 15 години по-младите от тях. Не е значимо единствено да се храните по-оскъдно, значимо е да приемате пълноценна храна, богато на витамини и потребни субстанции.

8. Станали сте родители по-късно.

Ако жена забременее след 44 години, вероятността да живее дълго е 15% по-висока от връстниците й.

9. Пулсът ви е 15 удара за 15 секунди.

Това прави към 60 удара на минута. Пулсът на множеството хора е 60-100 удара на минута. Колкото по-близо е до долната граница, толкоз по-добре за здравето. По-ниският пулс демонстрира, че сърцето ви не би трябвало да работи интензивно.

10. Винаги намирате време за релаксиране.

Да се грижите за психическото си здраве е доста значимо. Не пропускайте ежедневната си разходка, вечерната баня, утринната медитация и всичко друго, което ви оказва помощ при напрежението. Защо? Защото стресът е обвързван с покачвания риск от сърдечно-съдови болести и възпаления.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР