Да използвате вот на недоверие като част от предизборната ви

...
Да използвате вот на недоверие като част от предизборната ви
Коментари Харесай

Кирил Петков срази „Възраждане“, ИТН и БСП: Вие нямате визия за България, а само пропаганда, основана на страх и омраза

Да употребявате избор на съмнение като част от предизборната ви акция, демонстрира предизборна отпадналост, обърна се към вносителите на вота на съмнение съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков по време на дебатите в пленарната зала.

„ Реално вие нямате визия за България, а единствено агитация, учредена на боязън и ненавист, уточни той. Хората желаят решение, време е да помислите за положителни решения. Този избор няма да мине, да е ясно, че ще продължим да се борим за хората в енергийния бранш, за здрави и образовани лица, за съвременна България, за по-високо платени работни места, за българите да са първа класа европейци, и ще се борим за нашата татковина “, съобщи Петков.

Петков се обърна към гласоподавателите на „ Възраждане “, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия с думите, че е импортирани избор на съмнение единствено 128 дни след избирането на кабинета „ Денков “ във връзка политиките в енергийния бранш,

„ Не знам по какъв начин тези 128 дни имат нещо общо с тематиките, които вие преплитате в претекстовете – закриване на блокове на АЕЦ „ Козлодуй “, неосъщественият план „ Белене “, проваленият нефтопровод „ Бургас-Александруполис “, изброи някогашният министър председател. И добави, че съгласно основателите на вота, Денков носи отговорност и за миналите 30 години. Сигурен съм, че през днешния ден ще плашите тъкмо вашите гласоподавателите още веднъж със мраз, високи сметки на ток, тъкмо както служебното държавно управление правеше за предходната зима “, продължи политикът.

Той упрекна съперниците, че някои от тях си служат с лъжи, лъжливи внушения.

„ Но, акцентира Кирил Петков, би трябвало ясно да напомним, че предходната седмица дружно взехме решение да не ограничаваме въглищните мощности до 2038 година Има заплаха да се понижат опциите за американските централи след 2026 година на база на пазарните сили, по тази причина ни трябват парите от Европа – да помогнем точно на работещите в енергетиката, изясни той. Затова и държавното управление е изпратило на 30 септември проектите за да не се изгубят 1,6 милиарда лева, както предходната година, по думите му, сме изгубили 200 милиона, тъй като служебният кабинет не е изпратил тези проекти. Сумата 200 милиона е равна на 30 хиляди лева, да вземем за пример, за всеки служащ от мини „ Марица-Изток “, счете Петков. А какво значи да загубиш 1,6 милиарда – оставям на всички българи да кажат дали това са малко или доста пари, добави той. Ако ги загубим, тези средства не могат да отидат нито за обществени ограничения, нито за преквалификация, нито за енергиен преход, нито за ново икономическо развиване “, акцентира съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Бившият министър председател напомни, че държавното управление, откакто изпрати териториалните проекти, доста ясно изясни, че идващите три месеца може да работи дружно с профсъюзите, с работещите в енергетиката, с цел да създадем оптимално най-хубавото на хората.

„ Подозирам, че някои от вас съжаляват, че сме в Европейския съюз, а биха се радвали, в случай че можеше да участваме „ в евразийския съюз на Путин “. Подозирам, че оня ден някои от вас се почувстваха афектирани, когато Организация на обединените нации даде на България 160 гласа за участие в Съвета по правата на индивида, а на Русия – 83. За разлика от вас, Организация на обединените нации гледа на кабинета „ Денков “ с доверие, че може да пази правата на хората “, разяснява още Кирил Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР