Да използваш детска смърт, за да трупаш политически дивиденти и

...
Да използваш детска смърт, за да трупаш политически дивиденти и
Коментари Харесай

Падение: Депутат на ГЕРБ използва детска смърт за политически цели

Да използваш детска гибел, с цел да трупаш политически дивиденти и да подплатиш своята теза, е грозно. Става дума за 8-годишно дете, убито до момента в който пресича на пешеходна пътека. Моралното проваляне е реалност. Нека напомним на господин Радомир Чолаков, че ГЕРБ и вождът на партията Бойко Борисов управляваха тази ненормална страна 12 години. Не са на власт от едвам няколко месеца.

Много служители на реда се самозабравиха през годините. Възприемаха се като недосегаеми от закона. И по какъв начин другояче - техен образец са ония по високите етажи, които трансфораха силата на правото в право на силата, трансфораха органите в свои бухалки и върховенството на закона в изборно използвано.

Виновният служител на реда, умъртвил със служебна кола 8-годишно дете на пешеходна пътека в Пазарджишко, бе пуснат под парична гаранция от 5 хиляди лв.. Той е с повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност. От Министерството на вътрешните работи обясниха, че ще се работи с цялата суровост на закона.

Политическото двуличие и моралното проваляне на ГЕРБ постоянно ме е изненадвало. Нима господин Радомир Чолаков не си спомня по какъв начин през февруари тази година Народното събрание отхвърли настояването на Българска социалистическа партия за чуване на Борисов и Фандъкова за гибелта на 16-годишното момче, убито от токов удар от шахта до момента в който пресича столичен бул.?

Нима господин Чолаков не си спомня апела на личната си колежка Цвета Караянчева, която помоли да не се прави на ниска цена пиар от една детска гибел? Не било редно да се извличат политически дивиденти от сходни произшествия, разгласи Караянчева преди няколко месеца.

Това обаче няма значение.

“ПП ГЕРБ ще си служи от тук нататък със силата на правото. Благодаря”, приключи пламенното си изказване от парламентарната естрада Радомир Чолаков.

Аз желая да завърша с няколко въпроса, обаче. Като да вземем за пример - за какво от тук нататък? Нима до момента е било инак? Нима направихте несъзнателно признание за квинтесенцията на ръководството на ГЕРБ и Борисов, господин Чолаков? Точно както напълно неотдавна Георг Георгиев от ГЕРБ в опита си да упрекна опозицията и протестните партии призна, че един корупционен модел се заменял с различен.

Дяволът е в детайлите.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР