Да излъчваш веселбата от лунапарка в YouTube се оказва добре

...
Коментари Харесай

Лунапарк + YouTube = нова професия


Да излъчваш веселбата от лунапарка в YouTube се оказва добре платена и мечтана специалност (снимка: CC0 Public Domain)

След инфлуенсърите в интернет набира скорост нова специалност от сферата на уеб-маркетинга: лунапарк-ютюбър. Работещите това са едни от огромните щастливци през днешния ден – те са хора, които вършат живи предавания от лунапаркове от целия свят!

Лунапарк-ютюбърите се радват на забележителна посещаемост на своите канали. Авторът на Thorpe Park Джал Силкстон да вземем за пример има 300 000 клиенти, които гледат всяко негово предаване: по какъв начин се ремонтират оборудванията, какво се случва с въртележките и така нататък Каналът All Ears има 253 000 клиенти – в него има управления за посещаване на Walt Disney World. Блогът DisneyFoodBlog има 810 000 клиенти – както името му подсказва, той приказва за храната в Disney и прекарванията в парка. Примерите са многочислени.

Авторите на тези блогове и канали се възползват от колоритната среда в тематичните паркове, с цел да основават безкрайни поредици от атрактивни видеоклипове. Затова и общността на лунапарк-ютюбърите нараства непрекъснато.

Част от тази възходяща общественост са младежи, които обичат тръпката и пътуват по света, спонсорирани от… своите почитатели. Благодарение на поддръжката на почитателите си някои от тях обикалят по най-известните лунапаркове из целия свят, с цел да вършат видео-излъчвания оттова. Силкстон да вземем за пример споделя, че е показвал онлайн визитите си в лунапаркове в Хонгконг, Китай, Япония, Дубаи, Абу Даби, наред с множеството известни тематични паркове в Европа и Съединени американски щати.

Част от тези паркове не разрешават снимането и стриймването, само че все по-често се случва противоположното: те разпознават цената на тези предавания като маркетингов инструмент. Затова все по-често лунапарк-ютюбърите получават предложения от самите създатели на такива канали – за посещаване.

Успехът на сходно интернет наличие се изяснява с това, че тематичните паркове са нещо, което човек може да посещава не изключително постоянно. За разлика от обичаното телевизионно предаване, което е налично с едно копче когато и да е, тематичният парк е развлечение, което ни се случва много по-рядко. Затова все по-често ръководителите на тематични паркове се насочват към ютюбърите, които знаят и умеят да демонстрират точно този тип развлечение в YouTube – лунапарковете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР