Да изгубиш баланса си заради любов често е част от

...
Да изгубиш баланса си заради любов често е част от
Коментари Харесай

5 глупости, които правим от любов

Да изгубиш салдото си поради обич постоянно е част от уравновесения метод на живот. " - Елизабет Гилбърт, американска писателка, в книгата " Яж, моли се и бит ".
Любовта от пръв взор съществува и пърхането на пеперудите в стомаха е обяснено научно (с химични процеси в организма) още преди много години.
Двама души се срещат, поглеждат се в очите и осъзнават, че са родени един за различен. Усещането, че индивидът против нас не е инцидентен, а с основна роля в живота ни, е измежду най-разтърсващите и красиви усеща, които можем да изпитаме.
Първото мнение, което си построяваме за някого, най-често е и най-вярното.
Не единствено погледът – тялото сканира другия за съгласуемост, съгласно поведенчески специалисти, които настояват още: от първите минути на едно запознанство може да се разбере до каква степен двойката ще се сближи и по какъв начин ще продъли връзката след време.
Когато се влюбим от пръв взор, ставаме неузнаваеми: зачервяваме се от кръвта, нахлула в лицето, зениците се уголемяват, дишането става учестено, ръцете ни се потят, сърцето бие бясно... Обяснението е в хормона окситоцин, който се покачва, усилва се и притокът на адреналин, прехвърчат феромони, привличането се ускорява...
Но никой може да изясни щурите неща, които вършим, когато сме влюбени!
Всъщност постоянно, когато на едната страна й пука повече, в сравнение с другата, може да прекали с голям брой жестове на внимание, дарове, капризи... Наистина, любовта е сляпа, само че това не й пречи да ни кара да вършим нелепости. Любовта е... полуда!
Следните 5 неща са присъщи на доста влюбени, само че ето за какво е добре да се заобикалят или най-малко да не се прекалява с тях:
1. Харчене на луди пари за дарове
Много мъже мислят, че скъпите дарове са гаранция за щастлива обич - колкото повече, толкоз по-силно привличане, колкото по-скъпи и изчанчени, толкоз по-страстно продължение. Но знаем, че не е тъкмо по този начин.
Разбира се, има и девойки, при които тази формула работи, само че в мига, в който подаръците секнат, завършва и вниманието от тяхна страна.
Харченето на луди пари с концепцията, че това е най-прекият път към сърцето на любимата/любимия, не изчерпва методите да изразим любовта си и е напълно непълен – необходим е още ловък метод, почитание, комизъм, топлина, другарство, което носи наслада...

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР