Да изберете кумове за предстоящата ви сватба не е никак

...
Да изберете кумове за предстоящата ви сватба не е никак
Коментари Харесай

Как се канят кумове?

Да изберете кумове за идната ви женитба не е по никакъв начин лесна задача, като се вземе поради, че те ще би трябвало да са до вас както преди сватбата, по време на самото празненство, по този начин и в последвалия ви взаимен живот.

Иначе казано - те ще се трансфорат във вашите най-близки хора, които към този момент ще са част от родата ви и които ще би трябвало да каните както за хубави, по този начин и за скръбни събития.

Тъй като в тази ситуация приказваме съответно за женитба, оставяме всички неприятни мотиви настрани и ще ви разкрием, че хубавото при избора на кумове е това, че те на процедура ще се явяват единствените ви родственици, които сами сте си избрали.

Някога кумовете са се предавали на унаследен принцип и е било наложително кумовете на вашата лична женитба да са били децата на кумовете, които са кумували на сватбата на родителите на младоженеца.

За благополучие това от дълго време не е по този начин и изборът си е напълно във ваши ръце. Не е нужно даже да спазвате наложилото се предписание кумовете да са наложително двойка и то такава, която е сключила брак. Както се споделя, това са отживелици.

Единствено ще ви подсетим, че в случай че сте се спрели на кумове, които нямат никаква връзка между тях е наложително да ги запознаете между тях много по-рано от плануваното тържествено събитие, както и че в случай че те самите си имат „ своя “ половинка, то умерено можете да сложите и спомагателни столове на сватбената маса. Живеем в съвременни времена!

Предполагаме, че към този момент сте създали избора си кой да ви кумува, като сте взели поради обстоятелството, че това би трябвало да са хора, които биха се справили с не дотолкоз лесната част, която се изисква от тях по време на самото празненство. Напомняме за всички тези отговорности, които те биха имали по време на сватбата ви като речи, сватбени дарове, хора и т.н.

 кумове

Има ли одобрени ритуали, касаещи поканването на кумовете? Вече по-скоро такива не съществуват, само че би било извънредно жестоко да отправите въпроса си дали биха ви кумували съответните персони по имейл или пък смс.

Най-удачният вид е да поканите мечтаните от вас кумове на посетители, на ресторант или даже на бар или пък вие да им отидете на посетители (ако са двойка). Независимо по какъв метод изберете да ги поканите не забравяйте да поднесете скъпа бутилка вино (може и различен тип алкохол), първокласна кутия бонбони и/или задоволително гръмък букет.

Бъдете подготвени да отговорите на предстоящите от страна на кумовете въпроси, свързани с провеждането на самата женитба. Напомняме, че има и сватбени ритуали, в които се изисква кумата да „ играе “ с печена кокошка в ръце, което едва ли би допаднало на всяка бъдеща кума. Или пък кумът да се появи с петел на тържеството. Също не би било по усета на всеки, нали?

Прието е кумовете и младоженците да си разменят дарове, което е добре да бъде авансово разисквано, с цел да няма неловки обстановки. От кумата се чака тя да закупи обувките, булото и букета за младоженката или най-малко едно от изброените неща.

Кумът изнася тирада по време на сватбеното празненство, а ритуалните чаши също са обвързване на кумовете. Организирането на моминско или ергенско празненство още веднъж е техен ангажимент.

По неписани правила, които постоянно могат да бъдат изменени. Важното е вие самите какво желаете за своето сватбено празненство и дали определените от вас кумове са задоволително надеждни и обичани от вас хора, които да могат да го обезпечат!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР