Да избереш София за център за споделени услуги не е

...
Да избереш София за център за споделени услуги не е
Коментари Харесай

Борисов: Избирането на София за център за споделени услуги не е много лесна работа

" Да избереш София за център за споделени услуги не е доста лесна работа ", акцентира министър председателят Бойко Борисов при откриването на нов център за споделени услуги на Групата на Световната банка в София тех парк . По неговите думи резултатите, които България демонстрира във всяка една област, са отлични. Той благодари и на Кристалина Георгиева , която посредством работата си в Световната банка е посочила, че българите заслужават доверие.

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че това е един от положителните образци, тъй като световна институция като Световната банка и нейната група намира мотив да припознае България като второто място след Чанай, Индия , където да бъде открит сходен център за споделени услуги.

Кметът на София Йорданка Фандъкова счита, че откриването на сходен център е огромно самопризнание за столицата на България.

" Световната банка е извънредно удовлетворена да стартира своята активност в този нов офис за споделени услуги в София ", сподели ръководещият и основен админ на Групата на международната банка Шаолин Янг . Той благодари на българското държавно управление за партньорството за учредяването на този център, както и за партньорството сред България и групата на Световната банка. " Щастливи сме да стартираме една нова фаза в нашето партньорство ", сподели още Шаолин Янг. Той чака, че този център ще дава най-високо качество корпоративна ИТ поддръжка за бизнеса на Световната банка по света . Освен центърът ще способства за съдействие в действително време и поддръжка за банковите интервенции допълнително от 160 страни по света.
 
 БГНЕС-->

Чрез центъра ще се дава к орпоративна и софтуерна поддръжка за бизнес интервенциите на институциите от групата по целия свят. Реализацията на плана ще се реализира поетапно. Началната фаза стартира още този юли . Пълният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период . Около 75 IT специалисти ще бъдат наети до лятото на 2020 година Плановете са през 2021 година те да станат 150 и до 200 в годините по-късно.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР