Да, искаме този вот на недоверие да мине. Ще правим

...
Да, искаме този вот на недоверие да мине. Ще правим
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Една криза не може да се гаси с друга криза

Да, желаеме този избор на съмнение да мине. Ще вършим смяна на ръководството. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на въпрос какво в действителност желае.
" С кого и по какъв начин ще се ръководи, дано дойдат избори, да забележим кой ще влезе в Народното събрание – по време на такава предизборна акция се вземат решение такива въпроси ", заключи Нинова. Тя видя в такива въпроси тактичност на ГЕРБ да се отклони вниманието от рецесии като тази в Перник.
Попитана от Нова телевизия за разновидността " Белмекен ", с цел да пристигна вода в  Перник, Нинова отвърна, че служебният кабинет трябвало да постави всевъзможни старания за водата и то освен за  Перник, а и за други места – като Шумен, Ботевград. " Уважавам това, което сподели Йорданка Фандъкова през вчерашния ден. Тя сподели, че една рецесия не може да се потушава с друга рецесия ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Решението да се прави ВиК холдинг е паническо, счита още Нинова, която уточни, че холдингът ще обхване единствено 50-60% от ВиК-тата – единствено тези, в които страната държи ръководството, ще влязат. И попита за какво се приказва за 1 милиарда лв. – защо ще отидат тези пари, от кое място ще дойдат тези пари, няма ги в бюджета. 400 язовира са в предаварийно положение, подсети Нинова. А на въпрос дали Българска социалистическа партия ще желае национализация на ВиК бранша, както искаше с ЕРП-тата и какво ще направи като министър председател, аленият водач разяснява, че на следващия ден (22 януари) социалистическата партия е поканила всички известни хидроинженери, строили огромните ВиК планове. Тя се съгласи, че времето особено за Перник е малко, само че позицията ѝ е, че " политиците би трябвало да стъпим на експертиза ".
Нинова подсети, че към този момент има подозрения за разновидността " Белмекен " – да вземем за пример дали стената на язовир " Бели Искър " ще издържи. И попита за какво да не се ремонтира първо стената на " Бели Искър ", като настоя, че това би трябвало да се направи първо, а който 5 години не го е направил, да си носи следствията. " Това е огромна заплаха ", акцентира Нинова, съгласно която първо се подсигурява да няма заплаха и тогава малко по малко се докарва вода в Перник. " Ние сме " за " гаранции да няма опасности ", сподели аленият водач.
Корнелия Нинова увери, че в този момент е времето на специалистите, само че не отговори съответно за какво тогава да вземем за пример преди 15 години алените общински съветници са дали своят вот да се нарежат тръбите от язовир " Пчелина " за " Стомана Индъстри ". Тя сподели, че не може да се гледа единствено предишното и попита кой от предишното в този момент е отговорен да се внесе толкоз доста отпадък в България от чужбина, особено от трети страни (държави отвън ЕС). " Кой ти е отговорен, че за 10 години сте нараснали три пъти цената на водата, а е възобновен 1% от ВиК мрежата ", продължи Нинова.
Соцпредседателят дефинира и позицията на " Обединени патриоти " по рецесията с Перник за най-странна. Да изтрият това " патриоти " от заглавието, посъветва тя, като ги укори, че тровят личния си народ и подсети за търговията с документи за българско поданство. " Патриотите " желаят да удържат властта непременно, заключи Нинова.
За край Нинова разяснява ареста на Нено Димов – съгласно нея, ходът има прочут смисъл, има и известно потушаване на напрежението. Червеният водач обаче атакува новия екоминистър Емил Димитров-Ревизоро, който съгласно нея споделил, че в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " не се горели рискови боклуци, само че това не било правилно - на нея ѝ разказал човек, работещ в ТЕЦ-а за добра заплата, че се убол на някаква игла от боклуци, които се горели, тръгнал по лечебни заведения и трябвало да напусне работа. И изброи по какъв начин там имало хепатит А, хората го виждали всеки ден по какъв начин дневно минавали по 50 камиона с отпадък. Припомняме, че Димитров сподели друго за ТЕЦ-а – припомнете си какво в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР