Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите,

...
Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите,
Коментари Харесай

Министър Ангелов е против удължаване работното време на ресторантите за Нова година |

Да желаеме разхлабване на ограниченията за друга част от българите, които по този начин или другояче попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за неточно към болшинството от сънародниците ни. Така здравният министър Костадин Ангелов отговори на предлагането на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова работното време на заведенията за хранене в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа.

" Министерството на здравеопазването изпрати формалното си мнение до Министерството на туризма, по отношение на писмото, което получихме по-рано от вицепремиера и министър на туризма госпожа Марияна Николова.

В него госпожа Николова настоятелно моли заведенията за хранене в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 година

В съответния случай аспектите, в които може да се прегледа тази молба, са два:

-Формален и

-Морален

Формалният - в действие е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на заведенията за хранене на територията на местата за настаняване. Не виждам съображение тази заповед да бъде редактирана.

Моралният аспект е по-сложен.

Голяма част от българските жители ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки ограниченията правилно и съзнателно.

Да желаеме разхлабване на ограниченията за друга част от българите, които по този начин или другояче попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за неточно към болшинството от сънародниците ни.

С последните думи споделям своето персонално мнение. ", написа в обществената мрежа министър Ангелов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР