Да имате куче е не само отговорност, но и престиж.

...
Да имате куче е не само отговорност, но и престиж.
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите кучета в света?

Да имате куче е освен отговорност, само че и авторитет. Най-добрият четириног другар на индивида постоянно коства много на своите притежатели, изключително когато приказваме за сериозна порода. И в случай че сте подготвени да си вземете куче от подслон, с цел да имате другарче у дома, то за някои хора това да дадат цяло положение е въпрос на чест. Кои са най-скъпите породи кучета в света? Самоед Самоедът произлиза от Сибир и е с цена 14 хиляди $. Този тип е прочут със своя другарски, добросърдечен и припрян манталитет. Винаги дръжте това куче на каишка, защото има мощен инстинкт да избяга и да се скита в продължение на километри. Освен че са интелигентни, тези големи бели топчици изискват непрекъснато внимание, което ги прави идеални за фамилии с деца.
Лъвско куче То произлиза от Франция и коства "скромните " 12 хиляди $. Това е най-рядката порода в света - през 1973 година е имало единствено 65 лъвски кучета. Много игриви, незлобливи и неагресивни.
Чау-чау Шегаджиите го назовават "здрасти - здрасти ". Това мини сходство на мече-лъв със наследник език коства 11 хиляди. Най-старата порода кучета, която води началото си от Китай. Специфичната им четина допуска доста грижи и постоянно посещаване при ветеринар.
Тибетски мастиф Породата впечатлява със своите размери и немалката сума, която би трябвало да дадете, с цел да притежавате сходно куче - 10 хиляди $. Както подсказва наименованието му, животинчето идва от Тибет и е считано за най-надежното средство за предспазване на стадата с овце от набези. Някои екземпляри доближават 68 кг. - същинско предизвикателство за притежателите им.
Азавак Това е порода ловни кучета, както подсказва визията й. Бяга бързо, не се уморява елементарно и е едно от най-разпространените в Западна Африка, откъдето произлиза. Цената на сходен образец е 9500 $. Това е прародителят на хрътката
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР